De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 november 2014

Wetenschappers over vluchtelingensterfte op zee (Border deaths. Research on migrant deaths in the Mediterranean)


Het is regelmatig in het nieuws: bootvluchtelingen die sterven op zee. Op woensdag 26 november organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam een bijeenkomst over deze migranten: ‘Border deaths. Research on migrant deaths in the Mediterranean’. De sprekers zijn wetenschappers die empirisch onderzoek doen naar de dood van migranten. Zij zullen hun bevindingen presenteren.


In de bijeenkomst komt aan bod hoe Europese autoriteiten en maatschappelijke organisaties omgaan met de lichamen van dode migranten. Ook behandelen de sprekers hoe Europese autoriteiten noodoproepen van bootvluchtelingen hebben genegeerd, zoals bij de beruchte ‘left to die boat’. Het mogelijke verband tussen Europees migratiebeleid en het toenemende aantal vluchtelingendoden in de Middellandse Zee is eveneens onderwerp van gesprek.

Sprekers

  • Paolo Cuttitta (Vrije Universiteit Amsterdam)
  • Tamara Last (Vrije Universiteit Amsterdam)
  • Thomas Spijkerboer (Vrije Universiteit Amsterdam)
  • Charles Heller (Goldsmits College, University of London)
  • Simon Rubins (University of York)
  • Iosif Kovras (Queen’s University Belfast)
  • Tara Brian (International Organization for Migration)
  • Valentina Zagaria (London School of Economics)

Informatie

Border deaths. Research on migrant deaths in the Mediterranean
Taal: Engels
Woensdag 26 november
19.00-22.30 uur
De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam
Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

 Bron: http://www.rechten.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuwsarchief/2014/wetenschappers-over-vluchtelingensterfte-op-zee.aspInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator