De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 november 2014

Voor een MENING over vreemdelingenbeleid heb je toch ook KENNIS nodig?

Sommige mensen hebben heel uitgesproken meningen over bepaalde aspecten van het vreemdelingenbeleid bijvoorbeeld:
  • "Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten weg maar kunnen niet terug naar hun eigen land";
  • "De Nederlandse rechters begrijpen niets van Europees recht".
  • "Oordelen over de geloofwaardigheid van een asielrelaas moet anders"
  • "Polen pikken onze banen in".
Je ziet het terug in de politiek en ook bij mensen die vinden dat ze vreemdelingen moeten helpen.

Toch valt je dan vaak als professional op dat er wel eens helemaal uitgegaan wordt van verkeerde aannames op het gebied van het vreemdelingenrecht of dat mensen niet alternatieven kennen.  Maar een cursus vreemdelingenrecht is vaak enorm duur en voor iemand die bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een stichting zich inzet niet te betalen.

Inmiddels organiseer ik nu al voor de tweede keer een studiedag vreemdelingenrecht waar in ieder geval de prijs geen beletsel hoeft te zijn.

Deze keer zijn de onderwerpen ook die die de lobbyisten, politici of de activisten zouden moeten aanspreken zoals:
"Hoe wordt geloofwaardigheid van een asielrelaas na de nieuwe wijzigingen voortaan getest?"
"Terugkeer? (Wat doet het IOM? Wat kan DT&V doen? Hoe vraag je een verblijfsvergunning "buiten schuld Nederland niet kunnen vertalen aan? Ervaringen van een organisatie die uitgeprocedeerden opvangt)"
"Arbeidsmigratie"

Maar wie melden zich aan: tolken, advocaten, mensen van Vluchtelingenwerk, IND-ers oftewel allemaal mensen die beroepsmatig met vreemdelingenrecht moeten werken (en ik ben heel blij dat die komen!)

Zijn zij nou de enigen die inzien dat je vreemdelingen vooral goed kunt helpen als je je kennis up-to-date hebt?

Of zijn de mensen die in de media en op internet van alles en nog wat roepen over het vreemdelingenbeleid helemaal niet geinteresseerd in kennisvergaring want een mening hebben ze al en waarom zouden ze willen horen dat die mening niet klopt?

Gemiste kans mensen. Juist doordat er mensen uit alle hoeken en gaten van het werkveld aanwezig zijn en gewoon gezellig met elkaar de dag doorbrengen en van elkaar en van de sprekers leren kan je als deelnemer waardevolle contacten leggen en veel handige dingen horen. Leuk voor jezelf en goed voor de mensen die je wilt helpen of waar je voor wilt opkomen.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator