De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 oktober 2012

VACATURE: Senior juridisch medewerker rechtbank Amsterdam (sector bestuursrecht)

Organisatie: Rechtbank Amsterdam (Amsterdam)
Vacaturenummer: RBAMS-201201974
Sluitingsdatum: 8-okt-2012

Solliciteren

Functie-omschrijving

U bereidt zelfstandig de behandeling van zaken voor. U fungeert als griffier ter zitting, bent een volwaardig gesprekspartner van de rechter in raadkamer en concipieert de uitspraken voor de rechter. Daarnaast verricht u een extra taak, bijvoorbeeld het verzorgen van jurisprudentiebijeenkomsten of het opleiden van een nieuwe collega.

Functie-eisen

U heeft een voltooide juridische opleiding op hbo- of wo-niveau en beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. U kunt uw eigen oordeel in zaken vormen en weet rechtsproblemen adequaat te analyseren. U bent verder zorgvuldig en in staat om werkzaamheden onder druk, evenwichtig en over beperkt beschikbare tijd te verdelen.

Werk-/denkniveau

Bachelor - HBO
Master/doctoraal
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden met betrekking tot het salaris. Minimum salaris: € 2280 bruto per maand
Maximum salaris: € 3852 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Arbeidsvoorwaarden met betrekking tot het dienstverband. Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 1 jaar, met mogelijke verlenging
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden:

Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie - Rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam is met 1150 medewerkers, onder wie 220 rechters, de grootste rechtbank van Nederland. Jaarlijks worden ruim tweehonderdduizend zaken behandeld, zowel eenvoudige als ingewikkelde procedures, sommige met landelijke publiciteit. Al met al een dynamische en maatschappelijk relevante omgeving waar medewerkers hun kwaliteiten volop kunnen inzetten en ontplooien. De rechtbank is onderverdeeld in de sectoren bestuursrecht, civiel recht, kanton (locatie Amsterdam en Hilversum) en strafrecht. Het bestuur van de rechtbank wordt ondersteund door een stafdienst.

Afdeling - Sector bestuursrecht

De sector bestuursrecht bestaat op dit moment uit 2 teams bestuursrecht algemeen en het team vreemdelingenzaken. In 2013 zullen de teams anders worden samengesteld en komen vreemdelingenzaken en zaken van bestuursrecht algemeen in één team. Er werken in totaal circa 150 mensen, waarvan ongeveer 40 rechters.

De sector bestuursrecht is op zoek naar enthousiaste juristen voor de functie van senior juridisch medewerker. De teams behandelen onder meer zaken op het terrein van zowel het nationale als het internationale sociale zekerheidsrecht, bouwrecht, subsidierecht, ambtenarenrecht, diverse gemeentelijke vergunningen en het vreemdelingenrecht.

Het leveren van kwaliteit is een vanzelfsprekendheid in ons werk. Plezier in het werk en een goede, informele werksfeer vinden we ook belangrijk.

Bent u in staat om juridische problemen goed en snel te doorgronden, werkt u zelfstandig, bent u precies en ook flexibel en weet u van aanpakken? Dan bent u de jurist waar de sector naar op zoek is. Kennis en/of ervaring met de rechtsgebieden van de verschillende teams is een pré.

Standplaats

Amsterdam
Meer informatie
Meer informatie over de vacature: Naam: dhr. J.J.H. van den Bogaard, teamleider secretariaat
Telefoonnummer: 020-541 2099
Naam (2): mevrouw A.M. van den Berk, teamleider secretariaat
Telefoonnummer (2): 020-541 2350
Meer informatie over de sollicitatieprocedure: Naam: mevrouw N.S.C. Dekker-Dekeuwer , medewerker P&O
Telefoonnummer: 020-5412803


Bijzonderheden

In beginsel verleent de rechtbank een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Mocht u bij ons komen werken, dan zult u in een intensief opleidingstraject, in de functie worden opgeleid tot senior juridisch medewerker.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 42, 43 of 44 en zullen worden gehouden in de vorm van een speeddate. Dit houdt in dat u een aantal korte gesprekken met telkens een andere persoon zult voeren. Aansluitend aan de gesprekken zal een schrijftest van maximaal 1 uur plaatsvinden.

Solliciteren naar deze functie

Stuur uw curriculum vitae met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer RBAMS-201201974 naar:

rechtbank Amsterdam,
T.a.v. mevrouw N.S.C. Dekker-Dekeuwer
Intern adres: Bureau P&O
Postbus 84500,
1080 BN AMSTERDAM

Bron: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/Senior-juridisch-medewerker/index.cfm?baanplein_id=01700-794524009098&adm_pin=01700&searchPath=%2Fvacatures%2FsearchResult


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.
Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator