De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 oktober 2012

Training opvoedingsondersteuning Somalische ouders in een asielzoekerscentrum

Je wilt je kind niet kwijtraken

Training opvoedingsondersteuning Somalische ouders in een asielzoekerscentrum

Bram Tuk


Somalische ouders hebben veel vragen over de opvoeding van hun kinderen in Nederland. Die hebben zij vanaf het moment dat zij in Nederland asiel aanvragen. Verschillende recente onderzoeken benadrukken dat opvoedingsondersteuning voor deze groep erg belangrijk is. Daarom heeft Pharos een in Nijmegen gebruikte methode beschreven in een handleiding. Deze is gebaseerd op de in het asielzoekerscentrum uitgevoerde trainingen voor moeders en voor vaders.
Het eerste deel geeft uitgebreide informatie over de achtergronden van Somalische gezinnen, die afkomstig uit een ontwrichtte samenleving, moeite hebben zich maatschappelijk staande te houden. Opvattingen van Somalische ouders over opvoeden “daar en hier”, hun onzekerheid over opvoeden in Nederland en hun behoefte aan informatie over opvoeden en onderwijs in Nederland komen ter sprake. Het tweede deel is een gedetailleerd draaiboek waarin aan de hand van veel concrete voorbeelden de uitvoeringspraktijk beschreven wordt.
De handleiding is ook goed bruikbaar voor gemeenten, centra voor jeugd en gezin, de JGZ, Somalische organisaties die meer willen weten over de achtergronden van Somaliërs in Nederland en hoe adequate opvoedingsondersteuning uitgevoerd kan worden. De kern van deze methode is dat de uitvoering flexibel moet zijn, direct aan moet sluiten op de vragen van de moeders en vaders en bij voorkeur uitgevoerd wordt door professionals met een Somalische en/of allochtone achtergrond. Deze handleiding is dan ook goed bruikbaar ter aanvulling van bestaande cursussen en methoden opvoedingsondersteuning.

Gratis down te loaden hier: http://www.pharos.nl/nl/kenniscentrum/algemeen/webshop/product/109/je-wilt-je-kind-niet-kwijtraken bij PharosLaw Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator