De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 oktober 2012

'Mededeling: asielzoekers in de trein zonder ticket'

© Thinkstock.
'Dames en heren, er zitten asielzoekers zonder ticket in de trein. We wachten nu op de politie', luidde een boodschap in de trein naar Göteborg. Reizigers fronsten hun wenkbrauwen. De Zweedse Spoorwegen bieden hun excuses aan voor het incident.
De trein hield plots halt in het station van Kil en toen kregen de passagiers de reden voor het oponthoud te horen, meldt Sveriges Radio Värmland. Een paar passagiers uitten meteen hun ongenoegen over het incident. Een reiziger meldde het incident meteen op sociale media. De Zweedse Spoorwegen (SJ) hebben zich verontschuldigd voor het incident. 'Het hoort niet om individuele passagiers op die manier aan te duiden. Dit is niet onze manier van werken en we bieden dan ook onze verontschuldigingen aan', zegt Elina Yli-Torvi, woordvoerster van de Spoorwegen.

Het is niet de eerste keer dat de Zweedse Spoorwegen in opspraak komen. Een vluchtelinge van elf werd ook al van de trein gezet in Kumla omdat ze geen geldig vervoersbewijs kon voorleggen. Het meisje werd pas de volgende ochtend teruggevonden nadat een inwoner van het plaatsje zich over het kind van Afrikaanse afkomst ontfermd had.

bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3339010/2012/10/29/Mededeling-asielzoekers-in-de-trein-zonder-ticket.dhtml

PS Overigens kan je in Nederland ook worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie als je wordt betrapt op een strafbaar feit zoals reizen zonder geldig vervoersbewijs.
Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator