De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 oktober 2012

Twee documentaires over top rechters

Beste mensen,
Graag zou ik via jullie blog onze Profiel van Egbert Myjer van het EHRM onder de aandacht willen brengen. Het wordt op 14 oktober a.s. uitgezonden bij de IKON op Ned 2 om 23.30u.
Hij maakt deel uit van een tweeluik van mensenrechters:
7 oktober: Fons Orie
Als rechter bij het Joegoslavië-tribunaal zit Fons Orie de Kamer voor die Mladic, ‘de beul van Srebrenica’, gaat berechten. De factor tijd is Ories grootste vijand. De processen duren te lang, het proces tegen Mladic zal niet afgelopen zijn voor de geplande sluitingsdatum in 2014. Filmmaker Marijke Vreeburg volgt Orie tijdens een werkbezoek aan Sarajevo en kijkt achter de schermen hoe het eraan toegaat bij het tribunaal. Hoe gaat Orie om met de kritiek van Mladic op het tribunaal? En waarom gelooft hij wel in het internationale strafrecht?
Samenstelling en regie: Marijke Vreeburg; research: Els van Driel; eindredactie: Bert Visser (IKON)
14 oktober: Egbert Myjer
In deze aflevering van Profiel volgt filmmaker Marijke Vreeburg rechter Egbert Myjer. Hij geeft in Straatsburg vorm aan het geweten van Europa. Op 1 november aanstaande neemt hij na acht jaar afscheid van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Myjer laat een Hof achter met een enorme zakenachterstand in een klimaat waarin ruimte is voor massieve kritiek op de legitimiteit van het Hof. Het zou zich teveel met het binnenlandse beleid van de aangesloten landen bemoeien. Myjer hanteert als gulden regel: behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden en schreef er een boekje over: ‘Jack and the solemn promise’.
Samenstelling en regie: Marijke Vreeburg; research: Els van Driel; eindredactie: Bert Visser (IKON)

Bij voorbaat dank!
Met hartelijke groet,
Els van Driel | research & redactie documentaires |
Bergweg 16 - 1217 SE Hilversum | Postbus 10.009 - 1201 DA | Antwoordnummer 52 - 1200 WB Hilversum
( +31 (0) 35 - 6727107, mob: 06 - 51066756 | * els.vandriel@ikon.nl | I www.ikon.nlLaw Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator