VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken te Utrecht is een landelijk expertisecentrum op het gebied van multiculturele vraagstukken. FORUM zet zich in voor een samenleving waarin verschillende bevolkingsgroepen op basis van gelijkwaardigheid kunnen participeren.
FORUM wil een substantiële bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over de multiculturele ontwikkeling. FORUM doet dit door middel van een breed scala van producten en diensten: publicaties, adviezen, trainingen, methodische handleidingen, beleidsbijdragen, debatten.


Als kennisinstituut onderhoudt FORUM nauwe relaties met de in migratierecht gespecialiseerde deskundigen bij universiteiten en de rechtspraktijk. Het kennispakket van FORUM op het terrein van migratierecht ontleent zijn economische waarde en sociale legitimatie aan de behoeften van de rechtspraktijk. De Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV) is een vitaal netwerk van in het migratierecht gespecialiseerde advocaten, waarbij thans zo’n 650 leden zijn aangesloten. Voor de advocatuur in het migratierecht is dit gevestigde netwerk vanouds een factor die de gezamenlijkheid, het delen van dezelfde problemen en het opdoen van gezamenlijke (vernieuwende) inzichten benadrukt.
De juridisch geschoolde medewerkers van het FORUM-programma Migratierecht verrichten een aantal met elkaar samenhangende en verweven taken die leiden tot:

Een vast aanbod kleinschalige werkcursussen en actualiteitscursussen en twee grootschalige WRV-kennisbijeenkomsten

De gestructureerde opname en verrijking van op de migratierechtelijke rechtspraktijk gerichte documentatie en informatie in de databank Migratieweb. De databank is 24 uur per dag toegankelijk voor abonnees.

De verstrekking van korte adviezen tijdens een spreekuur en schriftelijke deskundigenadviezen aan voornamelijk de advocatuur.

Het jurisprudentietijdschrift JV dat door FORUM samen met de Sdu wordt uitgegeven.

Het vaktijdschrift A&MR dat door FORUM samen met VluchtelingenWerk Nederland wordt uitgegeven. A&MR heeft een eigen website (www.asielenmigrantenrecht.nl ) gebaseerd op de Migratieweb databank.
Daarnaast huisvest het programma het secretariaat van de Commissie Meijers, een permanente commissie van deskundigen in het internationaal vreemdelingen-,. vluchtelingen – en strafrecht, die adviezen geeft over voorgenomen regelgeving van de Europese Unie en met name let op de rechten van het individu en het democratisch gehalte van de besluitvorming.

Op dit moment bestaat een vacature bij dit programma voor een
Programmamanager (m/v)
Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)
voor 28,8 uren per week (80%)

Uw profiel
Wij zoeken een vakinhoudelijke specialist (academisch niveau) op het gebied van migratierecht. U bent verantwoordelijk voor de resultaten en het personeels-, financiële en organisatiebeleid van het programma. U heeft een stevige persoonlijkheid en geeft met enthousiasme leiding aan het team. U bent een sparringpartner voor het bestuur. De competenties die wij vragen zijn analytische, communicatieve, leidinggevende en commerciële vaardigheden. Voor deze laatste dient u in staat te zijn kansen te creëren. U bent in staat veranderingen te bewerkstelligen en allianties aan te gaan. U gaat niet alleen volledig voor uw vak maar koppelt ook uw gedrevenheid aan een uitgesproken markoriëntatie: ideeën die business genereren. U gebruikt uw creativiteit voor het ontwikkelen van concepten waaraan de markt behoefte heeft.
Kortom, u bent een inhoudelijke specialist met uitstekende managementvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 4.455,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur per week. Daarenboven wordt in december een eindejaarsuitkering ontvangen van 8,3% van het totale bruto jaarloon. U wordt in eerste instantie aangesteld voor de periode van één jaar. De CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening is van toepassing.

Uw reactie
Uw sollicitatie kunt u tot en met 25 oktober 2012 richten aan mevrouw L. Sayin, Hoofd HRM, Postbus 201, 3500 AE UTRECHT, of naar e-mail adres van mevrouw L. Hoogendoorn, Medewerkster HRM: l.hoogendoorn@forum.nl. Inhoudelijke inlichtingen kunt u inwinnen bij prof. mr. Pieter Boeles, Programmamanager (030-2974390) op alle werkdagen behalve de woensdagen.

Vacature opgestuurd door Gart Adang


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam