De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 juli 2012

OEPS! In bezwaar tegen afwijzing visum moet in Frans? (antwoord kamervragen)

Blijkbaar kan je een visum voor Nederland in bepaalde landen waar geen Nederlandse vertegenwoordiging zit aanvragen bij de ambassade van het Schengenland dat daar voor Nederland waarneemt. Echter, die behandelt dan gewoon jouw zaak als Schengenvisum en bij een afwijzing moet je dan ook bij dat land in bezwaar. Dit kan betekenen dat je dan in het Frans in bezwaar moet. Lees het antwoord op kamervragen over dit onderwerp:
Antwoorden van minister Rosenthal (BZ) op vragen van de Kamerleden Van Dam en Timmermans (beiden PvdA) over het feit dat bezwaarschriften voor aanvragen van visa voor Nederland vaak in een andere taal dan het Nederlands moeten worden geformuleerd.

De Minister geeft aan dat als je echt alleen Nederland je visum wil laten behandelen je dan naar een Nederlandse vertegenwoordiging in een buurland kan. Wat ik hier opmerkelijk vind is dat bij een visum voor kort verblijf men het zo heeft geregeld terwijl voor een visum voor lang verblijf (mvv) dat alleen maar bij Nederlandse ambassades kan.


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator