VACATURE: Coördinator Breed Mensenrechten Overleg (BMO)


Het Breed Mensenrechten Overleg (BMO) is een samenwerkingsverband van niet-gouvernementele mensenrechtenorganisaties, met als leden: Amnesty International, COC, Cordaid, Defence for Children, Hivos, ICCO, Justitia et Pax Nederland, Lawyers for Lawyers, Nederlands Helsinki Comité, NJCM, Oxfam-Novib, Peace Brigades International Nederland, UNPO en YWCA.
Het Breed Mensenrechten Overleg (BMO) richt zich op de implementatie en verbetering van het internationaal mensenrechteninstrumentarium. Het werkt aan de beïnvloeding van het Nederlands buitenlands mensenrechtenbeleid door in overleg te treden met beleidsmakers en Kamerleden.
Voor de periode van 1 september 2012 t/m 31 december 2013 zoekt het Breed Mensenrechten Overleg een
Coördinator Breed Mensenrechten Overleg (BMO)
voor 24 uur per week (0,6 fte).
De Coördinator BMO wordt belast met alle voorkomende werkzaamheden ter ondersteuning van het BMO-netwerk. Daaronder vallen onder meer:
  • de voorbereiding, de verslaglegging en (het toezicht houden op) de uitvoering van de besluiten van BMO-vergaderingen;
  • het praktisch en inhoudelijk ondersteunen van het BMO-voorzitterschap;
  • het voeren van informeel overleg, en het organiseren en voorbereiden van formeel overleg met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, met de Tweede Kamer, en met politieke en maatschappelijke organisaties;
  • het volgen van relevante ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten, internationaal recht en internationale betrekkingen met het oog op effectieve beleidsbeïnvloeding.
    De coördinator komt in dienst van Justitia et Pax Nederland, een van de lidorganisaties van het BMO. Hij/zij werkt direct onder verantwoordelijkheid van de voorzitter van het BMO.
Wij zoeken voor deze functie iemand met een academisch werk- en denkniveau, gedegen kennis van mensenrechten en internationale betrekkingen, en kennis van en inzicht in politieke verhoudingen in Nederland. Ervaring in een vergelijkbare functie is een voordeel, zeker als de kandidaat beschikt over goede contacten met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de Tweede Kamer. Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift zijn essentieel. Van hem/haar verwachten wij verder een zelfstandige en initiatiefrijke instelling.
Het BMO biedt een interessante werkplek in het centrum van Den Haag, een salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring (minimaal € 3.272, maximaal € 3889, bruto salaris gebaseerd op een volledige werkweek), een rechtspositie gebaseerd op de CAO-Welzijn en opname in de pensioenregeling PFZW. Het gaat om een dienstverband tot eind 2013; verlenging met een jaar is niet uitgesloten.
Bent u geïnteresseerd? Stuur vóór 31 juli 2012 uw motivatiebrief met CV aan het Breed Mensenrechten Overleg ter attentie van de heer V.M. Scheffers. Vermeld daarbij dat u voor de functie Coördinator Breed Mensenrechten Overleg in aanmerking wilt komen. Graag ontvangen wij uw sollicitatie op info@justitiaetpax.nl.
Voor meer informatie: Victor Scheffers, tel. 070 3136803 of Victor.Scheffers@justitiaetpax.nl
Secretariaat BMO
Lutherse Burgwal 10
Postbus 16334
2500 BH Den Haag
Tel. 070 3136 800

Bron: http://www.njcm.nl/site/events/show/134


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven