Kabinet in hoger beroep in zaak 21-jarige Surinaamse illegaal

 
 
KelvinHet Nederlandse kabinet gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Den Haag die in een zaak bepaalde dat de illegale Surinaamse leerling Kelvin recht heeft op een stage.
De 21-jarige Kelvin, begon een rechtszaak omdat hij als illegaal stage wilde lopen. Hij had alle theoretische vakken van zijn mbo-opleiding commercieel medewerker bank & verzekeringswezen gehaald, maar kon die niet afsluiten omdat hij geen stage mocht lopen. Vorige maand deed de rechter een uitspraak in zijn voordeel.
Maar minister Henk Kamp (Sociale Zaken) vindt dat een illegaal die op het mbo zit geen stage mag lopen, omdat dat in zijn ogen arbeid is en geen onderwijs. En illegalen mogen in Nederland niet werken
Bron: http://www.waterkant.net/suriname/2012/06/25/kabinet-in-hoger-beroep-in-zaak-21-jarige-surinaamse-illegaal/#comments

Kabinet in hoger beroep in zaak 21-jarige illegaal

Het kabinet gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de Haagse rechter in een zaak van een 21-jarige MBO-student die illegaal in Nederland verblijft en stage wil lopen. Het kabinet vindt dat de rechter het recht op onderwijs, zoals verwoord in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), te breed uitlegt.
Hoever het recht op onderwijs precies gaat, is niet in dit verdrag vastgelegd. Gedurende het hoger beroep zal niet actief worden gehandhaafd en geen boetes worden opgelegd door de Inspectie SZW.
Dit schrijft minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mede namens minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Het kabinet wil illegaliteit bestrijden en vindt het onwenselijk als mensen zonder verblijfsvergunning toetreden tot de arbeidsmarkt. Landen mogen volgens het Europese verdrag voorwaarden stellen aan het recht op onderwijs. Het kabinet is van mening dat het tegengaan van illegaal verblijf een beperking van het recht op onderwijs rechtvaardigt. In deze zaak gaat het om een meerderjarige student die al een aantal jaren onderwijs heeft gevolgd.
In een eerder uitspraak op 27 mei 2011 gaf de rechter aan dat het recht op onderwijs door lidstaten beperkt mag worden. De rechter bepaalde destijds dat het recht niet betekent dat een vreemdeling studiefinanciering moet ontvangen.

bron: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/06/25/kabinet-in-hoger-beroep-in-zaak-21-jarige-illegaal.html

Waarom loopt hij de stage als zoveel andere studenten dan niet in Suriname? Oh wacht dan moet hij daar blijven en  weg uit Nederland wil hij natuurlijk nooit.

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)