Cursus: Tolken in het reguliere vreemdelingenrecht

De Tolken Select cursus Tolken in het reguliere vreemdelingenrecht is een verbredende cursus naast de al bestaande cursus Asielprocedure en de rol van de tolk (4PE).

Doel
De cursus biedt een volledig overzicht van de reguliere vreemdelingenprocedures, het reguliere vreemdelingenbeleid, en de meest in het oog springende problematiek. Uiteraard zal bij die bespreking de rol van de tolk centraal staan. Er zal uitvoerig worden ingegaan op vakjargon, en via een reconstructie van verschillende aanvraagprocessen wordt inzicht gegeven in de werking van de reguliere vreemdelingenprocedures.

Programmaomschrijving
Algemene inleiding vreemdelingenrecht: verschillen asiel en regulier
Procedure tolken in eerste aanleg (loket/horen in eerste aanleg)
Procedure tolken in de bezwaarfase (hoorzitting)
Organisaties die een rol spelen in de reguliere procedures
Algemeen beleid (arbeid, kennismigranten/studie, gezinshereniging) en bijzonder beleid (EU-beleid (o.a. België-route) en artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens)
Bespreking vakjargon & terminologie
Reconstructie aanvraagproces (case-study)
Uitwisseling praktijkervaring (interactief)
Het reguliere vreemdelingenrecht en de procedures die daarbij horen wijken beleids- en procesmatig sterk af van het asielrecht. Daar waar in de asielprocedure de asielzoeker na een negatieve beslissing in beroep kan gaan bij de rechtbank, kan de vreemdeling in de reguliere procedures, voordat beroep wordt ingesteld, een bezwaarschrift indienen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

In de asielprocedure staat vooral de identiteit en de geloofwaardigheid van het asielrelaas centraal, terwijl in de reguliere procedures geheel andere factoren van belang zijn, zoals bijvoorbeeld het inkomen van een partner in Nederland en mogelijke inburgeringvereisten. Daar waar het in de asielprocedure vooral handelt om vluchtelingen bestaat de doelgroep in de reguliere procedures voornamelijk uit arbeidsmigranten, kennismigranten, en gezinsherenigers.

Praktisch
U hoeft niet zelf een verzoek tot toekenning van punten in te dienen bij het Bureau Wbtv Tolken Select verzorgt dit voor u!
Na afloop van de training, en bij voldoende participatie, inzet en vordering, krijgen de deelnemers een op naam gestelde certificaat met daarop de behaalde PE-punten.
Deze cursus sluit prima aan bij de Tolken Select cursus Internationaal Asielrecht(6PE)

Trainer

Daan Beltman, studeerde Nederlands recht (staats- en bestuursrecht en internationaal publiekrecht) aan de Rijksuniversiteit Groningen. De studie is afgerond met een onderzoek naar de rechtspositie van alleenstaande minderjarige vreemdelingen in het Nederlandse vreemdelingenbeleid.

Sinds 2006 heeft hij bij de vakgroep bestuursrecht en bestuurskunde van de faculteit rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen onderwijs gegeven in het bestuursrecht en onderzoek gedaan op het terrein van het vreemdelingenrecht. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met een promotieonderzoek naar de kwaliteit van besluitvorming in gezinsherenigingprocedures. In 2013 zal hij op dit onderwerp promoveren.

Bron: http://www.tolkenselect.nl/inhoudelijk/tolken_in_het_reguliere_vreemdelingenrecht


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven