VACATURE: Stafjurist vreemdelingenrecht

Stafjurist vreemdelingenrecht
Organisatie: Rechtbank 's-Gravenhage (Den Haag)
Vacaturenummer: RBGRA-201201920
Sluitingsdatum: 10/07/2012


Als stafjurist speel je een belangrijke rol bij de bevordering van de kwaliteit van de rechtspraak. Je adviseert over en draagt bij aan de juridische beleidsvorming op het gebied van het vreemdelingenrecht en draagt zorg voor de vertaling ervaring naar richtlijnen en procedures ten behoeve van de afdoening van zaken binnen de afdeling. Je leidt jurisprudentiebesprekingen en themabijeenkomsten en werkt mee aan de ontwikkeling van jurisprudentie. Je treedt op als zittingsgriffier in zeer complexe zaken. Je neemt deel aan diverse overleggen. Je bent een klantbord, vraagbaak en sparringpartner ten aanzien van diverse aangelegenheden op het rechtsgebied voor rechters en juridisch medewerkers. Je schrijft notities en geeft cursussen.

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht met een specialisatie in het bestuursrecht en tenminste vier jaar werkervaring op het gebied van het vreemdelingenrecht. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en bent in staat vraagstukken te beoordelen vanuit verschillende invalshoeken. Het vermogen om snel te werken, combineer je met een nauwkeurig oog voor relevante details. Je hebt een flexibele en dienstverlenende instelling. Voorts beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Werk-/denkniveau
Master/doctoraal

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden met betrekking tot het salaris. Minimum salaris: € 2850 bruto per maand
Maximum salaris: € 4380 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Arbeidsvoorwaarden met betrekking tot het dienstverband. Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden:
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Tevens heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie
Rechtbank 's-Gravenhage
De rechtbank 's-Gravenhage staat voor rechtvaardigheid, veiligheid in de samenleving en rechtspraak op maat. Dagelijks worden beslissingen genomen die rechtstreeks invloed hebben op de maatschappij. De organisatie stelt daarom hoge eisen aan haar medewerkers. Het is belangrijk dat zij op een onafhankelijke, eerlijke en objectieve manier rechtszaken kunnen beoordelen. Ook wordt van hen zorgvuldigheid, betrokkenheid en integriteit gevraagd. De circa 950 medewerkers van de rechtbank 's-Gravenhage zijn verdeeld over vijf sectoren (bestuursrecht, familie- en jeugdrecht, civiel recht, kanton en strafrecht) en het bedrijfsbureau.

Afdeling
Sector bestuursrecht
De rechtbank 's-Gravenhage is onderverdeeld in vijf sectoren (straf, civiel, familie, bestuursrecht en kanton). Als stafjurist werk je bij de sector bestuursrecht waarvan de kerntaak bestaat uit het behandelen van procedures in bestuursrechtelijk zaken. De sector is verdeeld over 3 afdelingen. In afdeling 3 worden zaken behandeld op het gebied van het vreemdelingenrecht, (militair) ambtenarenrecht en een groot aantal andere bestuursrechtelijke wetten. De afdeling bestaat uit 10 rechters en 30 juridisch medewerkers.
Standplaats

Den Haag
Meer informatie
Meer informatie over de vacature: Naam: Mevr. B.J. Platenburg, Hoofd Juridische Ondersteuning
Telefoonnummer: 070 3813611.
Meer informatie over de sollicitatieprocedure: Naam: dhr. R. van Rooijen, HRM-adviseur
Telefoonnummer: 06 51327488
Bijzonderheden

De aanstelling zal een tijdelijk dienstverband met een proeftijd van 2 jaar zijn. Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Je reactie op de vacature Stafjurist vreemdelingenrecht ontvangen wij graag.

Stuur je curriculum vitae met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer RBGRA-201201920 naar:

Rechtbank "s-Gravenhage
T.a.v. mevrouw mr. G. van Zeben-de Vries
Intern adres: P 2 K.7.39
Postbus 20302
2500 EH DEN HAAG


Bron: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/stafjurist-vreemdelingenrecht/index.cfm?baanplein_id=01700-423079770655&adm_pin=01700&vp=0&utm_source=zoekprofielmail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=zoekprofiel


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven