'Nog veel meer immigratie naar Europa'


'Nog veel meer immigratie naar Europa' Europees Parlement

De Franse commentator van Le Figaro, Ivan Rioufol, is op zijn blog totaal verbijsterd door Eurocommissaris voor interne zaken, Cecilia Malmström.
In een interview vandaag in Le Monde, zegt die dat nog veel meer immigratie voor Europa een "kans" is. "De immigratie zal noodzakelijk zijn met het oog op de ontwikkeling van de demografie in het merendeel van onze landen", legt ze uit en ze nodigt die landen uit "om uit te stijgen boven toevallige nationale omstandigheden" Overigens is dit zo vanzelfsprekend, aldus de Eurocommissaris, dat "academische kringen wat ik zeg totaal triviaal vinden". 'Niet voldoende krachtig'
Wel erkent de Eurocommissaris het "echec" van de integratiepolitiek en de "realiteit" van de gettovorming in Europese steden, maar daar stelt ze de nationale politici voor verantwoordelijk, die "niet voldoende krachtig zijn opgetreden". Ze denkt dat de immigratie "vaak een veel belangrijker thema vormt voor politieke kringen dan voor de kiezers."
Europa 'immens hotel'
Volgen Rioufol kan Malmström, "die ervan overtuigd is dat Europese burgers net zo denken als zijzelf", model staan voor de "volstrekte verblinding van de elites ten aanzien van het multiculturalisme". De allochtonisering, aldus Rioufol, is evengoed bezig "de balansen van identiteit te verstoren en spanningen aan te wakkeren in het hart van de meeste open naties." Malmström toont geen enkel benul "van de beschavingen, culturen, volken en talen of voor het veiligstellen van historische verworvenheden". In plaats daarvan wordt Europa door haar opgevat als een "immens hotel, een aankomsthal van een vliegveld waar iedereen zijn plaats heeft op grond van uitsluitend zijn technische, economische of reproductieve nuttigheid. "De wereld van Malmström is "een platte wereld, die zich verdedigt, ongedifferentieerd en onmenselijk, met zijn rekenlineaal, zijn statistieken en zekerheden".
De geschiedenis zal de capitulatie van de Europese verantwoordelijken voor de immigratie niet vergeten, waarschuwt Rioufol. "Cecilia Malmström is daarvan het zinnebeeld."

Bron: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/2282-nog-veel-meer-immigratie-naar-europa.html


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven