Kamerbrief situatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) in Irak

Op 25 juni jl. heeft mijn ambtgenoot van Buitenlandse Zaken een thematisch ambtsbericht uitgebracht over de situatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) in Irak. Daarnaast heeft de minister van Buitenlandse Zaken mij per brief geïnformeerd over het asielbeleid in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden ten aanzien van deze groep. Het ambtsbericht en de brief kunt u terugvinden op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl).
Ik ben voornemens op zo kort mogelijke termijn dit ambtsbericht op consequenties voor het toelatingsbeleid te bezien, en uw Kamer daarover te informeren. Tot dat uw Kamer is geïnformeerd, wordt niet beslist op asielaanvragen van Iraakse LHBT’s en worden deze zaken aangehouden, behoudens op zaken waarin contra-indicaties bestaan of waarbij Nederland niet verantwoordelijk is voor de behandeling van de asielaanvraag. Verder zal ik geen onomkeerbare stappen zetten ten aanzien van Iraakse LHBT’s die een asielverzoek hebben ingediend en waarvan de behandeling de verantwoordelijkheid van Nederland is, tot dat uw Kamer zich over mijn besluit heeft kunnen uitspreken. Zaken waarin openbare orde contra-indicaties worden tegengeworpen zijn van deze toezegging uitgezonderd.
De minister voor Immigratie, Integratie en Asiel,

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid-en-immigratie/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/06/28/kamerbrief-situatie-van-lesbiennes-homoseksuelen-biseksuelen-en-transgenders-lhbt-s-in-irak.html



Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven