De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 april 2010

'Taaltoets draagt niet bij aan integratie'

NIJMEGEN - De taaltoets die Nederland aan migranten oplegt zorgt er niet voor dat zij beter integreren. De test zorgt er alleen voor dat het aantal aanvragen van migranten terugloopt, concludeert de Radboud Universiteit Nijmegen maandag.

Onder leiding van de universiteit onderzochten experts in negen Europese landen het integratiebeleid in hun land. Verschillende landen, waaronder Nederland, eisen van migranten dat ze met succes een taaltoets en een integratietoets afleggen. Nederland en Duitsland zijn de enige landen die voor gezinshereniging een taaltoets hanteren.

De toets sluit volgens de onderzoekers bepaalde groepen migranten uit van de mogelijkheid tot gezinshereniging. Migranten met een laag inkomen kunnen de toets niet betalen. Migranten met weinig onderwijs zouden door de toets worden afgeschrikt. Zolang een migrant het examen niet heeft gehaald, kan hij niet worden genaturaliseerd.

Daardoor kan hij ook niet stemmen. Dat is volgens de onderzoekers niet democratisch. De universiteit wijst er op dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch eerder al kritiek had op de toets. Ook de VN noemt de toetsen in strijd met verdragen. (NOVUM)

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/475922/2010/04/12/Taaltoets-draagt-niet-bij-aan-integratie.dhtml

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator