De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 april 2010

Finland wil snijden in aantallen asielzoekers

De Finse autoriteiten willen gaan snijden in duizenden plaatsen die beschikbaar zijn voor asielzoekers. Volgens officials zouden hiermee duizenden euro's kunnen worden bespaard. Toch zal het quotum voor vluchtelingen ongewijzigd blijven.

Vorig jaar werden in allerijl huisvestingsvoorzieningen gerealiseerd wegens een plotselinge toestroom van asielzoekers. Ongeveer 6.000 asielzoekers werden in 2009 in Finland toegelaten. De Finse immigratiedienst wil dit nu gaan terugbrengen tot 4.000. De Finse immigratiedienst is sinds begin 2010 centraal verantwoordelijk voor de aansturing van asielzoekerscentra.

Het aantal aanvragers terugbrengen zal geen invloed hebben op het aantal mensen dat de status van asielzoeker in Finland krijgt. Wel zeggen officials dat door het accepteren van asielzoekers miljoenen euro's zullen worden bespaard. Vorig jaar gaf Finland ongeveer 130 miljoen euro uit aan vluchtelingencentra. De autoriteiten willen dit aantal met de helft terugbrengen.

"Als we snijden in de capaciteit, raken we de vacante plaatsen kwijt die zo duur zijn. Op die manier zullen de uitgaven dalen. We zijn echter niet bezig met het sluiten van centra," aldus Jorma Kuulavainen, directeur Vluchtelingencentra bij de Finse immigratiedienst.

Intussen wonen nog steeds meer dan 500 mensen die een verblijfsvergunningen toegewezen hebben gekregen, in vluchtelingencentra. De autoriteiten zeggen dat zij nergens anders heen kunnen gaan. "Hierdoor zijn er 500 plaatsen minder beschikbaar, hetgeen duur is. Ook remt dit het integratieproces af, wat ook niet goed is. We proberen de gemeenten aan te sporen om deze mensen te helpen," aldus Veikko Pyykkönen, inspecteur bij de immigratiedienst. "Gemeenten willen geen vluchtelingen."

Bron: http://finlandsite.nl/finlandsite/finland/cms/news.php?extend.6794

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator