De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 april 2010

Hirsch Ballin verwerpt kritiek op 'inhumaan asielbeleid'

Gemeenten en minister Ernst Hirsch Ballin (CDA, Justitie) blijven ruziën over de noodopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Verschillende wethouders zijn van mening dat de minister er een ‘inhumaan beleid’ op nahoudt, maar Hirsch Ballin wijst deze kritiek van de hand.

In interview met dagblad Trouw gaat Hirsch Ballin uitgebreid in op de verwijten van de gemeenten.

'Lekker makkelijk'
Sinds 1 januari zijn gemeenten verplicht hun noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers te sluiten, maar veel wethouders weigeren hieraan gehoor te geven.

‘Hirsch Ballin vindt dat we de mensen die we op de stoep krijgen, moeten laten barsten. Lekker makkelijk, hij hoeft zich niet over de humaniteit en de veiligheid in de stad te bekommeren,’ zo luidde de kritiek. De minister zou mensen op straat ‘laten creperen’.

Niet inhumaan
Ernst Hirsch Ballin noemt die kritiek zwaar overdreven. Volgens hem is de regeling om noodopvang te sluiten helemaal niet inhumaan, zoals gemeenten beweren.

‘Veel afgewezen asielzoekers hebben de boodschap begrepen en zijn vertrokken. Een beperkt aantal bleef bij de gemeenten aankloppen. Tegen die gemeenten hebben we toen gezegd: "Als mensen zich melden, neem dan alstublieft contact op met Justitie. Dan kunnen we per persoon of gezin bekijken wat er aan de hand is, wat we met hen kunnen doen".’

Lot
De asielzoekers om wie het gaat, hoeven in hun thuisland niet te vrezen voor sancties of straffen. Er wordt dan ook een vals beeld gecreëerd, alsof er zomaar mensen worden teruggestuurd, aldus Hirsch Ballin.

Bovendien worden ze niet aan hun lot overgelaten, ook al zijn ze uitgeprocedeerd. ‘De goede reactie van een gemeente is dan – misschien een nacht onderdak bieden, daar wil ik buiten blijven – om contact op te nemen met de Dienst Terugkeer en Vertrek. Tenslotte krijgt iemand alle soorten van hulp; ze worden echt niet aan hun lot overgelaten.’

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/263577/Hirsch-Ballin-verwerpt-kritiek-op-inhumaan-asielbeleid.htm

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator