VACATURE: Hoofdredacteur bij Forum Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling

Asiel&Migrantenrecht
(2/3 deel van de aanstelling)
Asiel&Migrantenrecht is hét vakblad in het migratierecht. Het verschijnt tien keer per jaar en wordt uitgegeven door FORUM en VluchtelingenWerk Nederland. Wie zich serieus met dit vakgebied bezighoudt kan zich niet permitteren A&MR ongelezen te laten. Het blad richt zich met name op advocaten, rechters, beleidsmakers en wetenschappers in het vreemdelingenrecht. In Asiel&Migrantenrecht vindt u diepgravende artikelen, besprekingen van belangwekkende jurisprudentie, interviews en beleidsoverzichten op het gebied van zowel het reguliere vreemdelingenrecht als het asielrecht.

Hoofdredacteur
Asiel&Migrantenrecht heeft twee hoofdredacteuren, één hoofdredacteur voor het reguliere vreemdelingenrecht en één voor het asielrecht. Deze vacature betreft de hoofdredacteur voor het reguliere vreemdelingenrecht, die wordt aangesteld door en werkt bij FORUM. De andere hoofdredacteur wordt aangesteld door en is werkzaam bij VluchtelingenWerk Nederland. Samen met de eindredacteur vormen de hoofdredacteuren de kernredactie van A&MR, die verantwoordelijk is voor het gehele blad. De hoofdredacteuren hebben hierin een voortrekkersrol. Niet alleen sturen zij de redactie aan, zitten zij bij toerbeurt de vergaderingen voor, verleiden zij auteurs tot het schrijven van bijdragen, ook zijn zij in samenspraak met de redactie en redactieraad verantwoordelijk voor de visie van het blad. Sterker nog, een actieve hoofdredacteur kan door middel van het schrijven van redactionelen, interviews en andersoortige bijdragen, een belangrijke stempel drukken op de inhoud van het blad. Bovendien hebben de hoofdredacteuren een belangrijke taak om de juiste balans te bewaken tussen de asielrechtelijke en reguliere; de wetenschappelijke en praktijkgerichte en de juridische en beschouwende bijdragen in het blad.

Algemene werkzaamheden voor FORUM
(1/3 deel van de aanstelling)
Ten behoeve van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken wordt van de hoofdredacteur regulier verwacht dat deze een actief aandeel levert in de werkzaamheden, zoals meedenken over de opzet van cursussen en bijeenkomsten, over de algemene koers en kwaliteit van de geleverde diensten, en het bijdragen aan juridische adviezen.
Wij vragen

werkervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar
opleiding
WO, HBO

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van uw ervaring en bedraagt maximaal € 3.288,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband( = 36 uren per week). De aanstelling is tijdelijk voor de duur van één jaar. Nadien zal besloten worden over verlenging. Wij bieden een uitdagende en inspirerende werkomgeving en goede secundaire arbeidsvoorwaarden aan, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Uw reactie
Uw sollicitatie kunt u t/m 19 augustus 2012 sturen aan mevrouw L. Sayin, hoofd HRM, Postbus 201, 3500 AE Utrecht of per e-mail sturen aan: l.hoogendoorn@forum.nl.

Inhoudelijke inlichtingen kunt u inwinnen bij prof. mr. Pieter Boeles, Programmamanager Immigratie en Burgerschap (030-2974390) op alle werkdagen behalve de woensdagen.


Wij bieden

aantal u/week
< 24 uur, Flexibel

Reageer op deze baan

url
http://www.forum.nl
telefoon
+31(NL) 030/2974390
adres
Postbus 201
3500AE Utrecht

Bron: http://www.vkbanen.nl/detail_baan/5528338_hoofdredacteur_utrecht.jsp?goback=.gde_2107969_member_139161263





Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)