De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 augustus 2012

Vreemdelingenrecht studeren als contractonderwijs

Vreemdelingenrecht of migratierecht is een rechtsgebied waar bijna iedere Nederlander wel een opinie over heeft. En vaak wordt er dan heel simplistisch over gepraat.

Echter juist dat vreemdelingenrecht is mede door de onderbuikgevoelens en de emoties die er bij komen kijken erg risicovol. Het is belangrijk om met daadwerkelijke kennis van zaken naar vreemdelingenrecht te kijken en de juridische mogelijkheden in ogenschouw te nemen en niet wensen of politieke gedachten de overhand te laten krijgen. Een foute beslissing of fout advies kan zeer ingrijpende gevolgen hebben in mensen hun persoonlijke leven. Denk aan teruggestuurd worden als asielzoeker of jaren moeten wachten voordat een familielid mag komen. Een topbaan in Nederland accepteren omdat je je gezin dan zo mag meebrengen en er dan pas achterkomen dat dit niet geldt voor je inwonende schoonmoeder.

Het vreemdelingenrecht wordt niet alleen bepaald door de Nederlandse vreemdelingenwet maar ook door allerlei internationale verdragen als het Vluchtelingenverdrag, het EVRM, allerlei Europese regelgeving en dergelijke. Ook al zouden we het Nederlandse recht veranderen dan is Nederland nog gebonden aan die verdragen.

Extra ingewikkeld wordt het doordat er ook nog zaken zijn als de inherente afwijkingsbevoegdheid conform artikel 4:84 Awb. En natuurlijk dat het hele procesrecht door de Algemene wet bestuursrecht wordt beheerst.

Daarom kan het geen kwaad voor de jurist die geen keuzevak vreemdelingenrecht heeft gedaan en een ieder ander die professioneel of als vrijwilliger met vreemdelingenrecht te maken krijgt om het vak vreemdelingenrecht op contractbasis te volgen. Je mag dan de colleges van de MAsterstudenten meevolgen en kan ook tentamen doen maar betaalt puur voor dat vak.

Dit zijn enkele mogelijkheden:

Leiden:

VU Amsterdam

Groningen:

Nijmegen:
  • 60 euro per ECT http://www.ru.nl/rechten/onderwijs/contractonderwijs/?mode=print:
  • European Immigration Law  credits: 7 ec
  • European and Comparative Refugee Law  credits: 7 ec
  • Protection of Human Rights in International Law  credits: 7 ec
  • Ik zie geen algemeen vak vreemdelingenrecht of migratierecht daar. Als je al deze drie vakken volgt ben je 350+350+350= 1050 euro kwijt maar ik weet uit ervaring dat je dan een zeer gedegen kennis hebt opgebouwd.  21 ECT in plaats van 5 in Leiden en scheelt maar 300 euro.
Ik zou zeggen vanwege de prijs Groningen en wil je het heel uitgebreid Nijmegen. 

Niet alleen u zelf wordt hier inhoudelijk beter van en staat het daarnaast leuk op het cv maar vooral uw clienten zullen er blij van worden.


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator