Echter juist dat vreemdelingenrecht is mede door de onderbuikgevoelens en de emoties die er bij komen kijken erg risicovol. Het is belangrijk om met daadwerkelijke kennis van zaken naar vreemdelingenrecht te kijken en de juridische mogelijkheden in ogenschouw te nemen en niet wensen of politieke gedachten de overhand te laten krijgen. Een foute beslissing of fout advies kan zeer ingrijpende gevolgen hebben in mensen hun persoonlijke leven. Denk aan teruggestuurd worden als asielzoeker of jaren moeten wachten voordat een familielid mag komen. Een topbaan in Nederland accepteren omdat je je gezin dan zo mag meebrengen en er dan pas achterkomen dat dit niet geldt voor je inwonende schoonmoeder.
Het vreemdelingenrecht wordt niet alleen bepaald door de Nederlandse vreemdelingenwet maar ook door allerlei internationale verdragen als het Vluchtelingenverdrag, het EVRM, allerlei Europese regelgeving en dergelijke. Ook al zouden we het Nederlandse recht veranderen dan is Nederland nog gebonden aan die verdragen.
Extra ingewikkeld wordt het doordat er ook nog zaken zijn als de inherente afwijkingsbevoegdheid conform artikel 4:84 Awb. En natuurlijk dat het hele procesrecht door de Algemene wet bestuursrecht wordt beheerst.
Daarom kan het geen kwaad voor de jurist die geen keuzevak vreemdelingenrecht heeft gedaan en een ieder ander die professioneel of als vrijwilliger met vreemdelingenrecht te maken krijgt om het vak vreemdelingenrecht op contractbasis te volgen. Je mag dan de colleges van de MAsterstudenten meevolgen en kan ook tentamen doen maar betaalt puur voor dat vak.
Dit zijn enkele mogelijkheden:
Leiden:
- 150 euro per ect punt http://www.paoleiden.nl/cms2/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=138
- Vreemdelingenrecht Leiden , 5 ect punt https://studiegids.leidenuniv.nl/courses/show/34509/immigratierecht_nationaalrechtelijke_variant
- Dus 5 x150= 750 euro
VU Amsterdam
- Migratierecht 6 ect punten http://www.rechten.vu.nl/nl/opleidingen/contractonderwijs/vakken/contractvakken-rechtsgeleerdheid/index.asp
- 100 euro per studiepunt http://www.rechten.vu.nl/nl/opleidingen/contractonderwijs/kosten/index.asp
- totaal 600 euro
- http://www.rug.nl/rechten/onderwijs/contractonderwijs/brochureoc2012.pdf
- Totaalprijs 195 euro!!! (maar stel vragen over toegangseisen)
Nijmegen:
- 60 euro per ECT http://www.ru.nl/rechten/onderwijs/contractonderwijs/?mode=print:
- European Immigration Law credits: 7 ec
- European and Comparative Refugee Law credits: 7 ec
- Protection of Human Rights in International Law credits: 7 ec
- Ik zie geen algemeen vak vreemdelingenrecht of migratierecht daar. Als je al deze drie vakken volgt ben je 350+350+350= 1050 euro kwijt maar ik weet uit ervaring dat je dan een zeer gedegen kennis hebt opgebouwd. 21 ECT in plaats van 5 in Leiden en scheelt maar 300 euro.
Niet alleen u zelf wordt hier inhoudelijk beter van en staat het daarnaast leuk op het cv maar vooral uw clienten zullen er blij van worden.
Law blog
Tweet
Geen opmerkingen:
Een reactie posten