De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 augustus 2012

Arabische strips en cartoons

Het Persmuseum willenwil de tentoonstelling Chouf! Qra! (Kijk! Lees!) Cartoons en strips in de Arabische wereld presenteren en doet daarvoor een beroep op crowdfunding.

beeld/2012/08/Kifah-al-Reefi.jpg -
Er bestaan duizend-en-één vooroordelen over de Arabische wereld. Het Persmuseum wil er graag eentje wegnemen: de misvatting dat afbeeldingen in Islamitische landen verboden zouden zijn. Dit verbod treft alleen de plaatsen waar gebeden wordt en buiten de moskee wordt gewoon getekend, gefotografeerd, gefilmd, gepubliceerd en gelezen.

Maar het wil ook aandacht schenken aan de rijke tekencultuur van Noord-Afrika en het Midden-Oosten.Bijvoorbeeld de graphic novels die het dagelijks leven in Libanon beschrijven, de vele satirische tijdschriften die Egypte al sinds 1877 rijk is en aan de Islamitische superhelden en sexy, vechtlustige vrouwen die in Arabische strips opduiken.

Chouf! Qra! (Kijk! Lees!) Strips en cartoons in de Arabische wereld. from voordekunst on Vimeo.

Het Persmuseum zou u dit graag allemaal wel willen vertellen en laten zien. En met u zo veel mogelijk andere mensen. Aan het Museumplein te Amsterdam wil het daarom de tentoonstelling Chouf! Qra! (Kijk! Lees!) Cartoons en strips in de Arabische wereld presenteren. Hier kan een groot publiek kennis maken met prachtige werk uit onder andere Syrië, Irak, Bahrein, Marokko, Tunesië, Libanon en Egypte. Bezoekers krijgen een overzicht van de uiteenlopende strips en cartoons, hun rol in de Arabische Lente en de moeilijkheden op het gebied van persvrijheid.

Met  steun van het publiek kan het Persmuseum deze introductie op de Arabische tekenkunst realiseren en zo één oud vooroordeel op een leuke manier wegnemen. Voor de mogelijkheden van ondersteuning: kijk op voordekunst.nl
Chouf! Qra! is ontwikkeld door Joost Pollmann in samenwerking met Stichting Beeldverhaal Nederland, de Wereldomroep en het Persmuseum. Het is de eerste expositie in het nieuwe Pop-up Pressmuseum aan het Museumplein, midden in het culturele hart van Amsterdam.

De expositie bevat werk van:
· Kifah al Reefi – Irak
· Sara Qaed – Bahrein
· Mohammed Shennawy – Egypte
· Gihèn Ben Mahmoud – Tunesië
· Zeina Abirached – Libanon
· Lena Merhej – Libanon
· Khalid Gueddar – Marokko
· Ali Ferzat – Syrië
· Omer Ahmed – Soedan
· The 99 – Koeweit
· Josh Neufeld – USA.

Het Persmuseum is hét levendige en herkenbare landelijke centrum van de Nederlandse pers en de politieke prent, met een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Het Persmuseum is uniek in Nederland.
Het museum beheert een omvangrijke collectie kranten en tijdschriften vanaf 1600, een verzameling affiches en overige reclame-uitingen met betrekking tot de pers, een unieke collectie (originele) politieke tekeningen en persgrafiek, tal van archieven en foto’s rond journalisten en de persbedrijfstak, en een uitgebreide bibliotheek.
De collecties zijn toegankelijk via een online publiekscatalogus met uitgebreide zoekmogelijkheden en gratis in te zien in de studiezaal van het IISG en het Persmuseum.

Voor meer informatie: www.Persmuseum.nl
Bezoek ook onze webshop: http://shop.persmuseum.nl

Bron: http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2012/08/27/arabische_strips_en_cartoons/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator