De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 augustus 2012

De West-Brabantse tuinders redden zich ook zonder Roemenen


BREDA - Van harte ging het niet, maar de tuinders in West-Brabant hebben zich aangepast aan een werkelijkheid zonder Roemeense handjes.
Dit jaar zijn in het hele land maar negentien tewerkstellingsvergunningen voor Roemeense en Bulgaarse arbeidskrachten verstrekt. Dat schreef minister Kamp van Sociale Zaken gisteren aan de Tweede Kamer. In 2010 waren dat er nog 2.666, vorig jaar 923.

Toen Kamp vorig jaar per 1 juli een 'Roemenenstop' afkondigde, stonden de tuinders in West-Brabant op hun achterste benen. Ze wezen erop dat het gros van de Roemenen in Nederland in deze regio werkte, vaak al jaren bij dezelfde boomteler of aardbeienkweker. Die hardwerkende, ervaren en goedkope krachten konden ze niet ineens missen.

De Nederlandse uitkeringsgerechtigden die minister Kamp aan de slag wilde hebben, bleken niet te porren voor werk in de tuinbouw. En uitzendbureaus slaagden er niet in op die korte termijn genoeg mensen te leveren.

Deze zomer zijn de aardbeien niet ongeplukt op het veld blijven rotten en ook de bomen worden gewoon gerooid. Het gros van de tuinbouwers is uitgeweken naar Polen, Litouwers en Hongaren, die wel zonder vergunning mogen werken. Al dan niet via een duur uitzendbureau.

 Auteur: door Annemieke van Dongen a.vdongen@bndestem.nl |   Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator