De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 augustus 2012

Eerste Wereldoorlog begint vandaag 98 jaar geleden: vluchtelingen komen naar neutraal Nederland

Nederland was neutraal tijdens die oorlog en vocht niet mee. En dat was gelukkig voor de Nederlanders omdat tijdens de Eerste Wereldoorlog meer mensen zijn omgekomen dan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gifgas en tanks waren nieuw. Hele schoolklassen stierven als soldaat in de loopgraven.

Nederland zag Belgische vluchtelingen de grenzen oversteken op zoek naar een veilig heenkomen. Ooit heb ik in Ieper een poster gekocht van een jochie dat was gevlucht uit Ieper dat helemaal met de grond gelijk was gemaakt. Dat leek me wel een treffende hint voor op een vreemdelingenrechtkantoor dat een ieder vluchteling kan worden.

Tegenwoordig kunnen we ons amper herinneren waarom die oorlog eigenlijk werd gevochten. Landen die elkaar in de haren vlogen nadat een troonopvolger was vermoord tijdens een aanslag. Men dacht dat het eind van die oorlog het eind van alle oorlogen zou zijn. Helaas. Maar in mijn opinie mogen we toch in onze handen knijpen dat we tegenwoordig samen Europa zijn. Geldcrisis en al. Dit is toch een stuk beter,Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

1 opmerking:

Anoniem zei

Vond het fijn te lezen dat je Europa liever samen ziet, dan dat NL er alleen voor komt te staan. Maar als het zo doorgaat met NL in Europa, weet ik nog niet zo zeker dat we het er goed van af gaan brengen? Of we doen mee, of we doen dat niet!

Change Saye

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator