De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 augustus 2012

Landsadvocaat poetst schoenen voor vrede

Auteur: 
Wilma van der Maten
Soms kunnen verhalen van mensen je diep ontroeren. Zoals het relaas van de 62-jarige landsadvocaat Muhammad Khurshid Khan uit het Pakistaanse Peshawar. In de vroege ochtend en avond poets hij bij kerken, tempels en gurdwara’s (tempels van de sikhs) de schoenen van religieuze minderheden. Khan hoopt met zijn ‘community service’ de wonden van de onderdrukte minderheden in zijn land te helen.
Hij begon met het poetsen van schoenen in 2010. De aanleiding was de onthoofding van een Sikh. De Taliban hadden hem ontvoerd en vroegen 235.000 dollar aan losgeld. De landsadvocaat Khan bezocht de familie van de vermoordde Sikh in zijn geboortestad. Khan schaamde zich voor wat de Taliban niet alleen het gezin, maar ook zijn trotse volk, de Pathanen langs de grens met Afghanistan, hadden aangedaan. De wereld noemt het etnische volk vaak in een adem met de terroristen.
Khan wil harmonie tussen alle religies bereiken. Hij besloot zelf het beste voorbeeld te geven. Voor het eerste ochtendgebed van Sikhs gaat hij bijna dagelijks naar hun tempel. Pakt hun schoenen aan. Poetst ze tot ze helemaal glimmen. Met zijn oranje doekje om zijn hoofd en Rayban zonnebril is hij een opvallende verschijning. Zowel de moslims als de minderheden in zijn land hebben respect voor deze advocaat.
Onlangs was Khan voor een juridisch congres in de Indiase hoofdstad New Delhi uitgenodigd. Ook daar meldde hij zich als vrijwilliger bij de sikh tempel in de Oude Stad. Die er naast een moskee en tegenover een kerk ligt. Voor een ‘Seva’, zoals volgens het Sikh geloof de dienst heet die Khan zijn Sikh broeders aanbiedt.
Khan heeft zijn service uitgebreid. Hij gaat nu ook naar kerken en hindoetempels in Pakistan om de schoenen van de religieuze minderheden te poetsen. Ze een hart onder de riem te steken. Extremistische moslimpartijen vallen minderheden aan. Zoals de Jemaat-u-Islami (JUI) die een proces wegens godslastering tegen de christenen in Pakistan heeft aangespannen, omdat de Bijbel de Koran zou ontheiligen. De Hindoeminderheid voelt zich gediscrimineerd. Regelmatig worden hindoes voor veel losgeld ontvoerd en gedood.

“Door schoenen van minderheden te poetsen wil ik laten zien dat er menselijkheid op deze aarde bestaat en er geen verschil is tussen welke religie dan ook, arm of rijk”, vertelt de jurist in de Oude Stad van Delhi.
Terwijl Pakistanen trots zijn op hun landgenoot. Via Twitter of Facebook het liefdadigheidswerk van Khan aanprijzen, heeft de regering de jurist vorige week ontslagen. De regering van president Zardari, die vooral uit rijke feodale landheren bestaat, vindt dat de landsadvocaat zichzelf voor schut zet. Hoe kan Khan de staat verdedigen, terwijl hij bij de tempels de (vieze) schoenen van Jan en alleman staat te poetsen.
Khan voelt zich gekwetst door zijn regering. Maar hij laat zich niet ontmoedigen door zijn ontslag. Hij poetst net zolang schoenen bij ieder gebedshuis tot er vrede in zijn land komt.

Bron: http://www.oneworld.nl/bloggen/blogs/van-jakarta-new-delhi-tot-aan-islamabad/schoenen-poetsen-voor-vrede


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator