De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 augustus 2012

Rechtbank geeft advocaat te verstaan dat hij niet echt kwaliteit levert

Wat stilletjes aan deze kant want ik werd gekweld door een fijne maaginfectie. Maar hier een leuke uitspraak in het kader van "onderbuikgevoelens" om in dezelfde sfeer te blijven.


Rechtbank geeft advocaat te verstaan dat hij niet echt kwaliteit levert. Maar het gaat wel om vreemdelingenbewaring.

Bij vreemdelingenbewaring wordt periodiek getoetst middels beroepen of er nog steeds sprake is van zicht op uitzetting en of verweerder voortvarend handelt. Dat in het achterhoofd houdend lees deze uitspraak die mede dankzij het feit dat hij is ingediend voor publicatie lijkt een veeg uit de pan te behelzen:

LJN: BX4553, Rechtbank 's-Gravenhage , 12/25074 http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BX4553.


"2.1. De rechtbank constateert dat eiser na aanpassing van de data dezelfde gronden heeft aangevoerd als in de procedure bekend onder nummer AWB 12/20751. In die procedure is het beroep ongegrond verklaard. Eiser heeft geen feiten of omstandigheden gesteld die aanleiding geven tot een ander oordeel. "

Ik begrijp de ergernis bij het lezen van een beroep dat direct daarna weer wordt ingediend met alles hetzelfde alleen een datum gewijzigd en ja hoor weer een toevoeging binnen. TJAKKAAAAA Aan de andere kant misschien toch handiger geweest om ook even een juridische overweging op te nemen dat alles nog rechtmatig was en er voortvarend werd gehandeld.

Wat vindt u?

Nou is er geen hoger beroep mogelijk toch? (mis ook de rechtsmiddelen clausule) maar anders zou ik zeggen nog een toevoeging met als grond "Geen oordeel over rechtmatigheid en voortvarendheid in de laatste twee weken". Maar ja wie weet hoe bagger het beroepschift wel niet was en werd er werkelijk niets aangevoerd. Je ziet niet gauw een rechtbank zo'n stap maken.
Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou ja vreemdelingenbewaring is ook voor de advocaat frustrerend, niet alleen voor de rechter. Goede argumenten worden door de rechtbank naar prullenbak verwezen omdat de Afdeling het er niet mee eens is. De belangenafweging die de rechtbank maakt is veel te summieer. Maar puur een copy-paste van de vorige keer opsturen is indredaad geen stijl.

Annelien zei

Er is inderdaad vaak niets nieuws te melden in het vervolgberoep. Maar als de advocaat geen vervolgberoep instelt, krijgt zij het dossier niet, dus gaan we elke maand weer in beroep...

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator