De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 augustus 2012

Kamerbrief over landgebonden beleid Syrië en krantenbericht


Vindplaats hier: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid-en-immigratie/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/08/02/kamerbrief-over-landgebonden-asielbeleid-syrie.html


Syrische asielzoekers blazen acties af

vrijdag 3 augustus 2012 - 18:08
DEN HAAG (ANP) - Syrische asielzoekers in Nederland hebben hun acties afgeblazen naar aanleiding van een brief van minister Gerd Leers (Asiel) aan de Tweede Kamer. Daarin staat dat de Syriërs die moeten vrezen voor vervolging of geweld in hun land in Nederland, bescherming krijgen. In Heerlen en Arnhem gaven Syrische asielzoekers hun hongerstaking op en haalden hun tenten waarin ze sliepen, weg.

Dat maakte een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vrijdag bekend. Voor vrijdagmiddag in beide steden aangekondigde demonstraties van Syrische vluchtelingen gingen niet door. Met hun acties wilden de Syrische vluchtelingen duidelijkheid afdwingen over hun lot.
Leers moest een nieuw standpunt innemen over de Syrische asielzoekers in Nederland, omdat het moratorium (tijdelijke opschorting) van asielbesluiten na 1 jaar was verlopen. Er liggen nu zeker 500 dossiers die de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat bekijken.
Risico's
De IND houdt daarbij rekening met de risico's op ernstige schendingen van de mensenrechten in Syrie;. Wie ,,geen actief aanhanger'' is van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad, wordt niet teruggestuurd.
Leers baseert zijn nieuwe standpunt op een ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daaruit blijkt dat het Syrische regime zich onder meer schuldig maakt aan staatsterreur door de inzet van knokploegen en criminelen tegen de bevolking, grootschalige willekeurige arrestaties en foltering van gevangenen met de dood tot gevolg. Tijdens de aanhoudende ongeregeldheden in diverse steden worden tegenstanders van het regime niet gespaard, aldus het ambtsbericht.

Bron:  http://www.omroepbrabant.nl/?anp/30812202692/Leers+stuurt+tegenstanders+Assad+niet+terug.aspx

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator