De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

28 maart 2012

Asiel vragen bij ambassade alleen mogelijk bij Zwitsers. Moeten wij volgen?


Bij het Nederlandse systeem (en van alle andere Europese) landen vaart de misdaad, de smokkelaars, wel. Immers, alleen met een mensensmokkelaar kan iemand in Nederland geraken. Dit is een kwalijke zaak.

Een ander voordeel van asiel kunnen vragen buiten Europa is dat mensen die totaal niet in aanmerking kunnen komen niet al in Nederland zijn en met moeite moeten worden teruggestuurd. Nu spiegelen smokkelaars ook vaak kanslozen gouden bergen voor. 

Een praktisch probleem lijkt me hoe zo'n aanvraag af te wikkelen zonder de aanvrager ook in gevaar te brengen. Op zich zou er natuurlijk iemand op de ambassade kunnen horen (is tenslotte hier soms ook een uitzendbaan) maar dat levert ook weer veel risico op voor diegene die dan naar de ambassade gaat. 

Wat vindt u? Discussieer mee in de groep Vreemdelingenrecht op Linkedin of op twitter @wytzia. Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Naar mijn mening moet het hele systeem van asieltoewijzing op de schop.
Het wordt steeds meer gebruikt voor economische vluchtelingen. Immers als een land weer veilig is, gaat ook niemand meer terug.
Dus: asielzoekers (tijdelijk) opvangen in de eigen regio en niet meer in West-Europa

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator