De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 maart 2012

Kinderombudsman: schade bij vreemdelingenkinderen onafhankelijk vaststellen

De Kinderombudsman is geschrokken van de psychische schade die vreemdelingenkinderen oplopen als ze na lang verblijf in Nederland nog altijd niet weten of ze mogen blijven. Hij schrijft in een advies aan de regering dat kinderrechten een veel belangrijkere plaats moeten gaan krijgen in het vreemdelingenbeleid. Ook pleit de Kinderombudsman ervoor dat de kinderrechter en de Raad voor de Kinderbescherming zich het lot van vreemdelingenkinderen aantrekken. Defence for Children ziet hierin een belangrijke ondersteuning voor het pleidooi dat het de hoogste tijd wordt dat vreemdelingenkinderen net zo goed beschermd gaan worden in Nederland als andere kinderen.

"Ik wil best wachten op mijn toekomst, maar niet mijn hele leven", dat schreef een kind aan de Kinderombudsman. Het inspireerde hem tot de titel van zijn advies 'Wachten op je toekomst' dat de Kinderombudsman op 8 maart 2012 aan minister Leers voor Immigratie en Asiel heeft aangeboden. De Kinderombudsman zegt dat de schade die kinderen oplopen door de lange verblijfsprocedures getoetst moet worden door onafhankelijke deskundigen, bijvoorbeeld onder regie van de Raad voor de Kinderbescherming. Deze deskundigen moeten naast het in kaart brengen van de schade ook beschrijven of een kind geworteld is geraakt in de Nederlandse samenleving. De Kinderombudsman vindt dat deze kinderen dan recht zouden moeten hebben op een verblijfsvergunning op grond van de algemene zorgplicht van de Nederlandse overheid en op grond van hun recht op de best mogelijke gezondheid.
(....)
Lees hier het advies van de Kinderombudsman 

Bron: http://www.defenceforchildren.nl/p/21/2295/mo89-mc21


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator