De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 maart 2012

Uitzetting Iraanse bekeerling verhinderd

ALKMAAR – Een Iraanse bekeerling mag voorlopig niet worden uitgezet. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) maandag bepaald.
Na het besluit van het EHRM is de 44-jarige man, die in het detentiecentrum Rotterdam verbleef, op vrije voeten gesteld, zo maakte zijn advocaat, mr. F. W. Verbaas, maandag bekend.
De Iraniër kwam in 2001 naar Nederland. Hij is hier christen geworden. Volgens Verbaas is hij actief lid van de Koreskerk in Apeldoorn. De man had nog een asielprocedure lopen, maar mocht de uitkomst daarvan niet in Nederland afwachten. Door de uitspraak van het EHRM is hij nu toch weer toegelaten tot de asielopvang.
De uitspraak van het EHRM staat volgens Verbaas in een breder kader. Hij wijst erop dat de hoogste Duitse rechtbank, het Bundesverwaltungsgericht, onlangs aan het Europees Hof van Justitie vragen heeft gesteld over het risico dat Iraanse bekeerlingen bij terugkeer naar hun land lopen. Het gaat onder meer om de vraag of van hen mag worden verwacht dat ze afzien van het bezoeken van kerkdiensten in Iran als ze daardoor gevaar zouden lopen.
In afwachting van de uitspraak van het Europees Hof van Justitie over deze kwestie heeft de Raad van State vorige week een zaak van een Iraanse bekeerling aangehouden, aldus Verbaas. Hij vermoedt dat alle zaken van Iraanse bekeerlingen nu worden stilgelegd.
Iraanse ex-moslims die christen zijn geworden, krijgen meer dan eens te horen dat bij terugkeer naar hun land terughoudendheid van hen mag worden verwacht bij het uitdragen van hun geloofsovertuiging. Verbaas wijst in dit verband op een uitspraak van de Zwolse rechtbank eerder deze maand. Die komt erop neer dat „onvoldoende duidelijk is hoe terughoudendheid bij bekeringsactiviteiten zich verhoudt tot het feit dat de minister altijd roept dat je je geloof natuurlijk niet verborgen hoeft te houden.”

Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/uitzetting_iraanse_bekeerling_verhinderd_1_629150

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator