De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 maart 2012

Vluchtelingenwerk in Gelderland failliet!!

Commentaar van de Vereniging VluchtelingenWerk Nederland op het faillissement van de stichting VluchtelingenWerk Zuid- en Oost-Gelderland

Het is zeer te betreuren dat de regionale stichting VluchtelingenWerk Zuid- en Oost-Gelderland (bestaande uit drie regionale stichtingen) faillissement heeft moeten aanvragen. We maken ons zorgen over de dienstverlening aan de vluchtelingen in dit gebied en leven mee met de vrijwillige en betaalde krachten (20 fte) van deze stichting die zich altijd hebben ingezet voor vluchtelingen. Vijfhonderd asielzoekers worden door deze stichting begeleid in de azc's en in de gemeenten worden zo'n duizend vluchtelingen begeleid bij hun integratie. We hopen dat het Landelijk Bureau samen met de andere dertien stichtingen in samenspraak met de curator zo snel mogelijk de dienstverlening aan de vluchtelingen in dit gebied kan continueren.

Het aantal te begeleiden vluchtelingen, reguliere vergunninghouders en andere nieuwkomers is in de afgelopen tien jaar sterk teruggelopen. Daarnaast hebben veel regionale stichtingen te maken met een reductie van het aantal opdrachten vanwege nieuwe, gemeentelijke aanbestedingsregels. Dit leidde bij veel stichtingen tot verminderende inkomsten en zorgde bij de stichting in Zuid- en Oost-Gelderland voor financiële problemen. Deze stichting kon niet langer aan haar verplichtingen voldoen en heeft faillissement aangevraagd.

De Vereniging VluchtelingenWerk Nederland bestaat uit een Landelijk Bureau én veertien zelfstandige stichtingen. De regionale stichtingen zijn lid van de landelijke Vereniging VluchtelingenWerk Nederland. Vluchtelingenwerk Zuid- en Oost-Gelderland is een van die veertien stichtingen en dus ook een publiekrechtelijk rechtspersoon.

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/persberichten/faillissement-in-zuid-en-oost-gelderland.php

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator