Immigratiebeleid Europa is te streng



Het nationale immigratie en integratiebeleid van Europese landen staat steeds vaker op gespannen voet met de Europese afspraken. Dat geldt ook voor het Nederlandse beleid.
Rob Bijl van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat dit concludeert uit eigen onderzoek, lichtte dinsdag op BNR toe: "Door Europa waart het idee dat we worden overspoeld door mensen van buiten de Europese Unie. En dat de grenzen dicht moeten en de muren omhoog. Dat is een soort angst die maakt dat er allerlei maatregelen worden genomen om de toegang tot Europa moeilijker te maken en ook om het de mensen die al in Europa zijn het niet makkelijker maken om hun leven op te bouwen."
Eenzijdig
"Nederland loopt daar zeker in mee", vertelde Bijl. "Je ziet dat bij heel veel maatregelen op het gebied van immigratie eenzijdig naar migranten wordt gekeken. Er worden steeds meer eisen aan gesteld en dat is niet in lijn met wat in Europa is afgesproken."
Integratietrauma
"Nederland heeft een beetje een integratietrauma", reageerde D66 Kamerlid Gerard Schouw. De woordvoerder asiel en migratie legde uit: "Vanuit de jaren '80 en '90 was het 'hoera, hoera integratie, alles kan en mag'. En hoe meer culturen naast elkaar, hoe mooier, om het overdreven te zeggen."
Boosdoeners
Vervolgens kwam daar verandering in, zei Schouw. "Fortuyn. Toen is er gezegd dat er anders moet worden gekeken naar integratie. Je moet misschien de stroom wat meer reguleren en misschien moeten de mensen die van buiten naar binnen komen zich meer aanpassen. Bij het kabinet Rutte zie je dat de PVV heel veel eisen stelt aan de migranten. Die zijn toch een beetje de boosdoeners in hun ogen, dus moet je zorgen dat er zo min mogelijk Nederland in komen."
Dat staat op gespannen voet met de Europese regelgeving, gelooft ook Schouw.

Bron: http://www.bnr.nl/topic/politiek/135556-1203/immigratiebeleid-europa-is-te-streng

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)