De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 maart 2012

Strikte toepassing koppelingsbeginsel op gespannen voet met Europees en internationaal recht

Op 12 maart 2012 heeft de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken het beleidsadvies ‘Recht op menswaardig bestaan’ uitgebracht. Dit advies gaat over het recht op opvang en bijstand voor vreemdelingen.

In Nederland is het recht op voorzieningen van vreemdelingen gekoppeld aan hun verblijfsstatus. Onder de van opvang en bijstand uitgesloten vreemdelingen in Nederland bevinden zich kwetsbare personen. Het gaat dan bijvoorbeeld om vreemdelingen die niet kunnen terugkeren naar hun land van herkomst omdat het hen (nog) niet lukt reisdocumenten te verkrijgen. Het kan ook gaan om minderjarigen of om uitgeprocedeerde vreemdelingen met medische of psychische problemen. Als iemand langdurig en zonder uitzicht op verbetering in armoede op straat moet leven, kan dat leiden tot een mensonwaardige situatie. Volgens het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft iedereen recht op bescherming van de menselijke waardigheid. Om vast te stellen of de menselijke waardigheid door het onthouden van opvang en andere voorzieningen in het geding komt, moet de staat in ieder individueel geval een zorgvuldige belangenafweging maken. Door de strikte toepassing van het koppelingsbeginsel en de opvangregelgeving gebeurt dat in Nederland niet altijd.

Het persbericht en advies zijn te downloaden via de website van de ACVZ:

<http://www.acvz.org/publicaties/persbericht12-03-2012.pdf>

<http://www.acvz.org/publicaties/Advies-ACVZ-NR34-2012.pdf>

Op 13 en 14 maart vindt in Amsterdam een internationale conferentie plaats getiteld Access Denied, towards a new social protection approach for formally excluded migrants. Op deze conferentie wordt ook ingegaan op het onderwerp van het ACVZ-advies.
Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator