‘Kinderrechten Basis voor Burgerschap’: NJCM geeft 5 kaarten weg!


Datum: donderdag 29 maart 2012
Tijd: 18.00 - 22.00 uur
Locatie: Nutshuis, Den Haag
Route: click hier
Meer info: website Platform Mensenrechteneducatie
Het NJCM heeft, als lid van het Platform Mensenrechteneducatie, 5 vrijkaartjes te vergeven voor de onderwijsbijeenkomst ‘Kinderrechten Basis voor Burgerschap’ op 29 maart aanstaande in het Nutshuis in Den Haag. Op deze bijeenkomst worden zo’n 100 gasten uit het onderwijsveld verwelkomt met een driegangen inspiratiediner.
Onder de deelnemers bevinden zich bestuurders, uitgevers, ontwikkelaars, beleidsmakers, schooldirecteuren, docenten, scholieren, en betrokkenen uit het maatschappelijk middenveld. Zij zullen het tussen de gangen door onder meer hebben over onderwijsverplichtingen die voortvloeien uit internationale en Europese (verdrags)verplichtingen en over de plaats van kinder- en mensenrechteneducatie in het Nederlands onderwijs. Daarnaast zal een buitenlandse gast zorgen voor inspiratie uit het Verenigd Koninkrijk. Verder wordt het Leerplanvoorstel Mensenrechteneducatie en Burgerschap gepresenteerd door het SLO, het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling, dat in opdracht van de Ministeries van OCW en Buitenlandse Zaken is uitgevoerd.
Interesse?
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en het NJCM heeft slechts 5 vrijkaartjes te vergeven op een ‘wie eerst komt, eerst maalt’-basis dus meld u z.s.m. aan via NJCM@law.leidenuniv.nl! U ontvangt een bericht van ons met de informatie of u bij de eerste vijf respondenten zit.
Achtergrond
SLO werkt, samen met het Centrum voor Mondiaal Onderwijs en de Campagnewinkel, aan de uitvoering van het stimuleringsplan mensenrechteneducatie. SLO heeft hierin een leerplan ontwikkeld dat aandacht voor mensenrechten in het Nederlandse onderwijs stimuleert door dit te koppelen aan het burgerschapsonderwijs; het Platform Mensenrechteneducatie heeft daarbij een leermiddelenanalyse uitgevoerd en organiseert mede deze bijeenkomst om de resultaten van dit stimuleringsplan te presenteren.
Uitnodiging_29mrt12_InsipratieDiner_PMRE_SLOPDF Bestand

Bron: http://www.njcm.nl/site/events/show/129


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?