05 november 2013

Opstelten bekijkt 'treinkaartje Berlijn' (de methode waarmee Poolse veelpleger werd teruggestuurd naar Polen)

Agenten in Almelo gaven een 23-jarige Poolse veelpleger na zijn zoveelste inbraak een treinkaartje en zetten hem op de trein. De man had in een half jaar 66 inbraken gepleegd en had al eerder aangegeven dat hij graag terug wilde naar Polen, maar daar het geld niet voor had.

Lees het hele verhaal hier inde Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/22029010/___Enkeltje_Polen_niet_de_juiste_weg___.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter-onder

Het uitzetten van criminele EU onderdanen is moeilijk. Er moet een duidelijk voortdurend gevaar voor de openbare orde zijn. Dat is hier denk ik wel hard te maken. Moet je dan iemand in vreemdelingenbewaring zetten wat klauwen met geld kost of die persoon maar gewoon een treinkaartje geven als hij heeft aangegeven terug te willen? Echter lang geleden is de Rozendaal methode voor uitgeprocedeerde asielzoekers afgewezen en wellicht wil Duitsland niet met criminele Polen worden opgescheept. Dus wellicht had Easyjet naar Polen en goedkoper en beter geweest.




In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Wytzia Raspe over vluchtelingen, AZC’s, cruiseschepen en mensensmokkelaars

Mr. van de week is Wytzia Raspe. Zij is 25 jaar jurist vreemdelingenrecht in allerlei verschillende rollen. Sinds 2005 schrijft en blogt z...