De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 november 2013

Was het Driejarenbeleid niet veel eerlijker dan die pardonnen?


Ik vond het oude Drie-jaren beleid veel eerlijker dan al die pardonnen. Was het aan de IND toe te rekenen dat iemand 3 jaar in afwachting was dan had je recht op verblijf, zo niet moest je gaan als je geen recht op een andere verblijfsvergunning had.. Nu krijg je de vraag wie het 'Zieligst" is. En dat is iets wat heel moeilijk is in te schatten en heel subjectief. Toen ik de leeftijd vam dit kind had verhuisden mijn ouders naar een heel ander deel van het land en kwam ik op een orthodox Christelijke school terecht wat me de nodige vechtpartijen opleverde. Ook moest ik mijn twee jeugdvriendjes achterlaten en mijn kamertje met dat mooie blauw met gouden spikkeltjezeil en de oude buurvrouw met haar hondjes (en dat is dan ook alles wat ik me uit die tijd herinner). Mijn studievriendin's vader werkte voor BZ en zei kon iedere 3 jaar naar een ander deel van de wereld soms met achterlating van huisdieren.En ja ook landen waar je liever niet was. Ze zat soms midden in een oorlog. Terwijl ik bij Vluchtelingenwerk een volwassen man ontmoette die tijdens de Sierreleoonse burgeroorlog hierheen was gekomen en een verblijfsvergunning op basis van het categoriale beschermingsbeleid kreeg en toen opeens na bijna 5 jaar weer terug moest. Je ziet niet vaak volwassen mannen huilen maar deze deed het. Niet omdat hij vond dat het onveilig was maar omdat hij al zijn vrienden moest achterlaten en zijn huis en thuis. Dus is het niet voor iedereen heel pijnlijk als hij toch moet vertrekken? Maar is dat niet inherent aan een toelatingsbeleid wat niet gewoon een open poort is? En is dan de vraag wie het zieligst is en daardoor de handen op elkaar krijgt niet eigenlijk ook heel oneerlijk?Ben je niet zielig als je jaren hier hebt gewoond met een verblijfsvergunning omdat je een grote vent bent maar wel omdat je als klein kind hier met je ouders bent en hier niet legaal bent? Is dan niet een driejarenbeleid of  desnoods een vijfjarenbeleid  niet veel eerlijker dan een pardon?

De jongen in de foto heet Dennis en wil graag onder het Kinderpardon vallen http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1096436/?goback=.gde_1624427_member_5810005491182497795#!In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator