De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 november 2013

In Nederland geboren Dennis wil niet naar Burundi en heeft paar dagen uitstel omdat de rechter nog een keer kijkt

19-11-13 - 10:56  bron: AD Utrecht

Huilend afscheid van klasgenootjes: ’Ik wil hier blijven’

Dennis (r) met zijn beste vriendje Marten: 'Ik wil op school en bij Marten blijven.' © Ruud Voest. .
UTRECHT Dennis (8) uit het AZC Utrecht moet Nederland uit en naar Burundi. Want de rechter heeft hem en zijn moeder een verblijfsvergunning geweigerd. Dennis valt niet onder het kinderpardon, hoewel hij in Zwolle is geboren en nog nooit in het Afrikaanse land is geweest.
Het feit dat de twee continu door de Nederlandse overheid zijn opgevangen, is hen fataal. Voor de vrolijke Dennis was het daarom gisteren een dag van tranen. 'Ik wil helemaal niet weg.'


Of hier bij RTV Utrecht


Uitzetting Dennis (8) tot 30 november uitgesteld

Door de nieuwsredactie · geplaatst: maandag 18 november 2013, 14:06 uur | update: dinsdag 19 november 2013, 06:16 uur
UTRECHT - De uitzetting van de 8-jarige Dennis uit Utrecht is tien dagen uitgesteld. De jongen woont in het AZC in Utrecht maar is in Nederland geboren en dreigt samen met zijn moeder het land uit te worden uitgezet.

Voor het weekend hoorden Dennis en zijn moeder dat zij zich deze week moeten melden in het Friese Burgum waar uitgeprocedeerde asielzoekers worden voorbereid op een vertrek uit Nederland. Dat is nu uitgesteld tot 30 november. Ook kijkt de immigratiedienst opnieuw naar het geval van Dennis.

Dennis zijn moeder is uitgeprocedeerd en de jongen zou niet in aanmerking komen voor een kinderpardon. Volgens een betrokkene is dit omdat hij gedurende zijn leven niet altijd onder toezicht van de overheid heeft gestaan.

Zo zou het gezin niet altijd in officiële opvangplekken van het Rijk hebben gezeten maar ook gebruik hebben gemaakt van opvang van gemeentes en particuliere organisaties.

De kinderen in groep 5 van de St. Dominicusschool in Utrecht zijn verdrietig over het plotselinge vertrek van hun klasgenootje. Zij snappen er niets van dat Dennis weg moet uit Nederland en zijn daarom met een aantal ouders een handtekeningenactie gestart. Die is via internet te tekenen.
bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1094467#%2EUoowH96ANQw%2Efacebook

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator