De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 november 2013

Klok en klepel en het illegalenquotum

De PvdA gaat staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) niet oproepen om te stoppen met kwantitatieve afspraken over het oppakken van illegalen.

Dat blijkt dinsdag voorafgaand aan stemmingen in de Tweede Kamer.

Afgelopen week bleek tijdens de begrotingsbehandeling van Justitie dat de staatssecretaris opnieuw met de politie afspraken maakt om vierduizend illegalen op te pakken om uit te kunnen zetten.

Eerder had de PvdA-ledenraad de fractie opgeroepen om te stoppen met het quotum. Dit was een voorwaarde voor de leden om in te kunnen stemmen met het voorstel voor de strafbaarstelling van illegaliteit.

Overbodig

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind diende daarom vorige week een motie in om te voorkomen dat illegalen louter om kwantitatieve redenen worden opgepakt. Deze motie krijgt nu niet de steun van de PvdA.

"In het debat vorige week heeft de staatssecretaris duidelijk gesteld: de politie gaat niet op zoek naar mensen die hier alleen maar verblijven zonder de juiste papieren", stelt PvdA-Kamerlid Marit Maij tegen NU.nl.

"Dat was ook wat de eerdere motie van de ChristenUnie, die wij hebben gesteund, beoogde. Daarmee is de huidige motie overbodig."

Teeven liet vorige week echter weten korpschefs er wel op aan te spreken als zij de kwantitatieve doelstellingen niet halen. Hij benadrukt daarbij dat er geen heksenjacht op illegalen zal plaatsvinden.

Quotum

Sander Terphuis, het PvdA-lid dat de discussie over de strafbaarstelling van illegaliteit aanzwengelde in zijn partij, riep de fractie dinsdag op alsnog tegen het quotum te stemmen.

"Laat de politie gewoon haar werk doen door mensen die strafbare feiten plegen op te pakken; ongeacht de vraag of het gaat om Iraniërs, Hollanders of Friezen", schrijft hij in een brief.

"Dit quotum draagt het reële risico in zich dat de politie selectief, dat wil zeggen op basis van uiterlijke kenmerken, te werk zal gaan om zo de gestelde norm van vierduizend per jaar te halen."


Origineel hier: http://www.nu.nl/algemeen/3638525/pvda-laat-afspraken-illegalenquotum-toe.html

Sander Terpstra wil tegenwoordig lijkt het wel overal wat van vinden als het met het vreemdelingenrecht te maken heeft maar hier heeft hij blijkbaar toch de staande jurisprudentie gemist en de Memorie van Toelichting etc bij de Vreemdelingenwet. Zodra het er ook maar op lijkt dat iemand werd opgepakt omdat hij er uit zag als een vreemdeling dan is de bewaring onrechtmatig en zal er schadevergoeding moeten worden betaald. Dus niets geen etnische profilering.


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator