UItburgeren: Marokkaanse Gerstesoep (Tchichasoep) -recept
Gerstesoep
by Diëtist Mariam on 20/11/2012 in Culinaire halalcuisine, Gezond Halal van A to Z, Islamitische voedingsleer
Ingrediënten:
500 g gemalen griesmeel van gerst
100 g uien
100 g verse tomaten
200 g wilde munt (fliou)
20 cl olijfolie
2l kippenbouillon
30 g gezouten boter
witte peper, zout
Bereidingswijze tchicha
1. Ontvel de tomaten. Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom. Pel de uien en
maal ze door de mixer of snijd ze fijn.
Vul in een soepppan een laagje olijfolie en fruit de uien. Laat ze bruin worden op laag vuur gedurende 3 minuten.
2. Spoel de gerst/couscous met koud water en laat het uitlekken in een vergiet met fijne raster. Giet vervolgens een draaiende beweging over de uien. Strooi een kom met koud water en kippenbouillon.
3. Voeg zout en peper toe en kook zachtjes gedurende 10 minuten op hetzelfde vuur, kijken en af en toe roeren met een spatel.
Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe.
Hak de wilde munt fijn en voeg deze toe aan de griesmeel terwijl ze blijven sudderen gedurende 5 minuten.
4. Smelt een klontje boter in de soep. Goed mengen met een spatel, en geven een laatste sudderen voor ongeveer 2 minuten.
Serveer warm en eet smakelijk!
Heb jij een lekkere variant hierop? Laat het gerust weten!
Bron: http://www.ikeethalal.nl/gerstesoep/
Net gemaakt en erg lekker als je je grieperig en rillerig voelt zoals ik. Volgens de overlevering vond Mohammed het uitgelezen voer voor zieke mensen, Tchicha is voor een habbekrats te koop bij de plaatselijke Marokkaanse supermarkt maar anders kan je ook griesmees (zonder suiker dus lees de verpakking) gebruiken want er zijn ook recepten met tarwe in plaats van gerst.
Een Engelstalige variant die net wat ander is staat hier: http://moroccanfood.about.com/od/soupsandappetizers/r/Dchicha-Soup-With-Cracked-Wheat.htm
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
by Diëtist Mariam on 20/11/2012 in Culinaire halalcuisine, Gezond Halal van A to Z, Islamitische voedingsleer
Ingrediënten:
500 g gemalen griesmeel van gerst
100 g uien
100 g verse tomaten
200 g wilde munt (fliou)
20 cl olijfolie
2l kippenbouillon
30 g gezouten boter
witte peper, zout
Bereidingswijze tchicha
1. Ontvel de tomaten. Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom. Pel de uien en
maal ze door de mixer of snijd ze fijn.
Vul in een soepppan een laagje olijfolie en fruit de uien. Laat ze bruin worden op laag vuur gedurende 3 minuten.
2. Spoel de gerst/couscous met koud water en laat het uitlekken in een vergiet met fijne raster. Giet vervolgens een draaiende beweging over de uien. Strooi een kom met koud water en kippenbouillon.
3. Voeg zout en peper toe en kook zachtjes gedurende 10 minuten op hetzelfde vuur, kijken en af en toe roeren met een spatel.
Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe.
Hak de wilde munt fijn en voeg deze toe aan de griesmeel terwijl ze blijven sudderen gedurende 5 minuten.
4. Smelt een klontje boter in de soep. Goed mengen met een spatel, en geven een laatste sudderen voor ongeveer 2 minuten.
Serveer warm en eet smakelijk!
Heb jij een lekkere variant hierop? Laat het gerust weten!
Bron: http://www.ikeethalal.nl/gerstesoep/
Net gemaakt en erg lekker als je je grieperig en rillerig voelt zoals ik. Volgens de overlevering vond Mohammed het uitgelezen voer voor zieke mensen, Tchicha is voor een habbekrats te koop bij de plaatselijke Marokkaanse supermarkt maar anders kan je ook griesmees (zonder suiker dus lees de verpakking) gebruiken want er zijn ook recepten met tarwe in plaats van gerst.
Een Engelstalige variant die net wat ander is staat hier: http://moroccanfood.about.com/od/soupsandappetizers/r/Dchicha-Soup-With-Cracked-Wheat.htm
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Reacties