De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 mei 2013

Toelichting rechtbank op opheffen vreemdelingenbewaring dorststaker

Detentie Afghaanse asielzoeker opgeheven 

Rotterdam  , 15-5-2013 
De rechtbank Rotterdam heeft dinsdagavond 14 mei beslist dat de vreemdelingenbewaring van een Afghaanse asielzoeker wordt opgeheven.

De Afghaanse asielzoeker heeft eerder beroep ingesteld tegen de intrekking van zijn verblijfsvergunning en daarvoor in maart 2013 argumenten kenbaar gemaakt. De IND onderzoekt deze argumenten nog. De verwachting is dan ook dat de rechtbank in deze beroepsprocedure niet binnen vier weken een beslissing kan nemen.
Aangezien een vreemdelingenbewaring in dit geval niet langer mag duren dan vier weken en de IND al geruime tijd in de gelegenheid is geweest om de argumenten te onderzoeken heeft de rechtbank besloten de bewaring op te heffen.
De betreffende asielzoeker was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws vanwege een dorst- en hongerstaking. Met die actie wilde hij de omstandigheden van zijn detentie ter discussie stellen. Die omstandigheden hebben niet meegewogen bij de beslissing tot opheffing van de bewaring.
Uitspraken: CA0206, CA0208
 
 

Ik las op een website de volgende reactie "Dit bewijst dat de Nederlandse rechtspraak niet onafhankelijk is" Onmiddelijk denk je dan aan de heer Wilders die dat soort dingen vaker roept. Maar nee............. hier ging het om een pro-dorststaker site. Het feit dat een rechtbank een zaak eerder op de rol zet omdat anders misschien eiser wel al dood is wordt door die mensen blijkbaar gezien als de overheid helpen en een schending van de Trias Politica. Wanneer ik mensen als Wilders en deze mensen dit soort zaken hoor roepen dan wekt dat altijd mijn medelijden op. Je wereldbeeld zal maar zo zijn dat je overal een vijand ziet en geen enkel vertrouwen hebt in de rechtsstaat. Zelfs als je gelijk hebt gekregen.-------------------------- Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator