De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 mei 2013

Vreemdelingenrecht en integratie in de krant deze week of op twitter (overzicht)

Tijdelijke migrant blijvend fenomeen

Sinds de uitbreiding van de Europese Unie in 2007 is het aantal migranten in Nederland met 153.000 gegroeid tot bijna 600.000. Tijdelijke migranten doen het laaggeschoolde, zware werk, dat Nederlanders niet willen doen. Ze zijn essentieel voor de vergrijzende economie. De overheid zou dat moeten omarmen en faciliteren. Maar dat doet ze niet. Randvoorwaarden voor een goed migratiebeleid zijn goede informatie – in het land van herkomst én in het land van vestiging –, adequate systemen van registratie en afdoende wettelijke mogelijkheden om malafide praktijken tegen te gaan. Het is teleurstellend dat de overheid niet verder gaat dan losstaande initiatieven op het gebied van uitbuiting, schijnconstructies en adequate huisvesting. Er is geen geïntegreerd beleid. Een structurele aanpak ontbreekt.

De schrijver beoogt een andere aanpak.

Lees het uitvoerige artikel in zijn geheel hier: http://www.ed.nl/mening/tijdelijke-migrant-blijvend-fenomeen-1.3788335

Zorgen over illegale asielzoekers


Zo'n 25 uitgeprocedeerde asielzoekers dreigen uit het asielzoekerscentrum (AZC) bij Schalkhaar te worden gezet, wanneer illegaliteit op 1 juni strafbaar wordt.

Lees het hele artikel hier: http://www.destentor.nl/regio/deventer/zorgen-over-illegale-asielzoekers-1.3800807

Het Vluchtelingenverdrag opzeggen?

 Ditch the UN Refugee Convention | The Australian:

Huidige Poolse immigranten zijn niet de eerste: Integratie Poolse soldaten in de Bredase samenleving


Veel Polen keren terug in Breda na bevrijding. Film over integratie van Poolse soldaten in :

Ambassade Teheran


1h
Zus naar de NL-ambassade in Teheran geweest voor de visumaanvraag. Personeel eindelijk beschaafd. Complimenten voor minister !

Moord asielzoeker

Politie vraagt ideeën over moord asielzoeker - Binnenland - VK via-------------------------- Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak.

Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator