De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 mei 2013

Cursus: Turks personen-en familierecht voor de Nederlandse rechtspraktijk

Wo 30 Oktober 2013
Deze cursus is bestemd voor: advocaten, (kandidaat-)notarissen, advocaat- en notaris-mediators en leden van de rechterlijke macht.

In de Nederlandse rechtspraktijk rijzen regelmatig vragen over de toepassing van het Turkse familierecht. Vooral wanneer Turkse echtgenoten, die in Nederland wonen, zijn verwikkeld in een echtscheidingsprocedure ten overstaan van de Nederlandse rechter. Krachtens het Nederlandse internationaal privaatrecht zal daarbij niet zelden Turks recht moeten worden toegepast.

Turkse familierecht
Deze cursus bestrijkt alle facetten van het Turkse familierecht, met speciale aandacht voor het Turkse huwelijksgoederenrecht. De praktische toepassing van kennis staat daarbij centraal.

Onderwerpen
Onder andere de volgende vragen komen aan bod:
- Wat is de status van het Turkse recht in het Nederlandse IPR?
- Welke echtscheidingsgronden kent het Turkse recht? Waarop moet de Nederlandse rechter letten bij de toepassing van Turks echtscheidingsrecht, in verband met de erkenbaarheid van de Nederlandse echtscheidingbeslissing in Turkije?
- Hoe zit het wettelijke huwelijksgoederenregime van het Turkse recht in elkaar? Welke problemen kunnen hierdoor ontstaan in Nederlandse echtscheidingsprocedures?
- Welke maatstaven gelden voor het vaststellen van alimentatie in een Nederlandse echtscheidingsprocedure, wanneer de onderhoudsgerechtigde in Turkije woont?
- Hoe luidt het gezag- en omgangsrecht naar Turks recht, wanneer de minderjarige in Turkije woont, terwijl de echtscheidingsprocedure in Nederland wordt gevoerd?

IPR-verdragen
Verder is er in deze cursus aandacht voor de IPR-verdragen die voor de Nederlandse rechtspraktijk van belang kunnen zijn voor familierechtelijke vraagstukken. Denk daarbij aan het Luxemburgse verdrag inzake de erkenning van echtscheidingen (8 september 1967), het Haags kinderbeschermingsverdrag (5 oktober 1961) en het Haags alimentatie-executieverdrag (2 oktober 1973).

Meer info: http://www.sdujuridischeopleidingen.nl/site/aanbod/detail/Turks%20personen-en%20familierecht%20voor%20de%20Nederlandse%20rechtspraktijk*.20072505.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator