De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

03 januari 2016

"De IND wil niet geholpen worden" klaagt oud rechter


"Maandag schreef ik over de trage asielprocedures. In de vluchtelingencrisis steken IND en COA al hun energie in de huisvesting van asielzoekers. Niet in hun snelle toelating of afwijzing. De wachttijd tot het eerste inhoudelijke gesprek is opgelopen tot vijf tot zes maanden. Met als gevolg dat vluchtelingen gedemoraliseerd raken en ziek worden.
Annemieke Gerritsma, gepensioneerd raadsheer, voormalig directeur van het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties schreef me daarop dat zij mogelijk een oplossing had om die impasse te doorbreken. Gisteren ontmoette ik haar in een Amsterdams café. Een dame. Als haar de theedoos wordt voorgehouden, verzucht ze: „L’embarras du choix” – een moeilijke keuze.
Sinds september doet zij vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis in de noodopvang Flierbosdreef, Amsterdam-Zuidoost. Daar wonen 550 voornamelijk Syriërs en Eritreeërs, inmiddels vier maanden. Er zit nauwelijks doorstroming in. „Je ziet ze achteruitgaan”, zegt Gerritsma. „Vooral nadat ze hoorden dat gezinshereniging anderhalf jaar kan duren.” Ze stoppen met Nederlandse les. Ze liggen wakker in hun slaapzalen. Het best verkochte product in de kleine inpandige drogisterij is Ohropax- oordoppen."


 Lees de rest van het artikel in het NRC: http://www.nrc.nl/next/2015/12/30/oud-rechters-schieten-te-hulp-1572536

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator