De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 januari 2016

Vluchteling Tarek wil kok worden en heeft een opleidingsplek, maar werd van Noodopvang naar AZC ver weg overgeplaatst en kan geen kamer vindenTarek Karim aan het werk in de keuken Sannaz Moghaddam / Facebook

Het leek alsof zijn droom was uitgekomen, daar in de keuken van een Haagse koksopleiding. De 25-jarige Tarek Karim vluchtte uit Syrië en kwam uiteindelijk in de hofstad terecht.
In het pand waar hij werd opgevangen, zat toevallig ook de koksopleiding van de Horeca Academie. "Als ik in de keuken sta, ben ik in de hemel op aarde", zegt Tarek.

Gratis opleiding

Zijn talent voor koken viel schooldirecteur Antoine Defesche direct op toen zijn leerlingen samen met de vluchtelingen een maaltijd bereidden. Hij besloot Tarek gratis een opleiding aan te bieden die normaal gesproken 3000 euro kost. Ook twee andere vluchtelingen mochten van Defesche meteen beginnen. Voor hen zoekt hij nog naar sponsors.
"Het is zonde als alles volgens het exacte traject gaat zoals het wordt uitgestippeld. Dus eerst maanden wachten op een woning en dan nog Nederlands leren", zegt Defesche. "We zien eigenlijk hoe leuk het is als ze meteen aan de slag kunnen. We proberen dus al die procedures te omzeilen."
Maar toen kwam er een kink in de kabel: Tarek moest verhuizen naar het azc in Luttelgeest, Flevoland. Weg toekomst.

Kamernood

Totdat Sannaz Moghaddam in actie kwam. Ze is een vriendin van van Tarek en zette een oproep op Facebook om Tarek aan een kamer te helpen in de buurt van school. "De oproep verspreidde zich als een virus", zegt Moghaddam. Ze kreeg heel veel positieve reacties, ook van mensen die woonruimte aanboden. "We gaan ze straks ontmoeten. Ik kan me niet voorstellen dat er geen klik zal zijn."
"Ik ben erg blij dat er zo veel mensen zijn die ons willen verwelkomen in hun midden", zegt Tarek, die inmiddels een tijdelijke verblijfsvergunning heeft. Hij belooft dat hij binnen een jaar ergens chef-kok is en iedereen van zijn kookkunsten kan genieten.
Defesche is ervan overtuigd dat het Tarek zal lukken. "Hij heeft het helemaal in zich."

Lees hier verder: http://nos.nl/artikel/2079869-vluchteling-tarek-wil-kok-worden-maar-kan-geen-kamer-vinden.html

 

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Te koop via een klik op onderstaande knop


Koop bij bol.comGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator