De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 januari 2016

Kind en mensenhandel in het vreemdelingenrecht


Kinderhandel is een ernstig misdrijf met een grote impact op de slachtoffers en de maatschappij. Alleenstaande minderjarige buitenlandse slachtoffers zijn extra kwetsbaar.
Auteur Stefan Kok
Datum
Zij bevinden zich zonder eigen netwerk in een vreemd land. Naast het bieden van veiligheid en ondersteuning moet in hun geval ook een besluit worden genomen over verblijf in Nederland dan wel terugkeer naar eigen land.
De vraag over toelating wordt beheerst door tal van internationale verdragen, Unierecht en nationale regelingen. Het gaat daarbij om specifieke regelingen met betrekking tot mensenhandel, het asielrecht en de rechten van het kind. In de praktijk in Nederland heeft dit geleid tot verschillende vreemdelingrechtelijke trajecten. In dit rapport, Kind en mensenhandel in het vreemdelingenrecht, worden de internationaalrechtelijke, Unierechtelijke en nationale kaders omtrent toelating van de buitenlandse minderjarige slachtoffers beschreven en wordt ingegaan op uitdagingen in de praktijk. In hoeverre voorzien de regelingen, in hun onderlinge samenhang, in een tijdige duurzame oplossing voor het kind en zijn eventueel aanpassingen van het nationale kader nodig?

Op 28 oktober 2015 heeft het Instituut voor Immigratierecht van de Universiteit Leiden het onderzoeksrapport ‘Kind en mensenhandel in het vreemdelingenrecht’ gepubliceerd.
Het rapport is geschreven door onderzoeker mr. Stefan Kok en is tot stand gekomen met subsidie van het Gratamafonds (Harlingen) en het Leids Universiteitsfonds (LUF).

Lees hier: Onderzoeksrapport Kind en Mensenhandel


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator