De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 januari 2016

Wat vreselijk: Hussein pleegt zelfmoord terwijl hij belt met z'n vrouw omdat Nederlandse overheid hem zijn paspoort niet wil teruggeven en hij daarom niet zijn vrouw kan gaan helpen in Irak


 

Irakees wilde terug naar gezin, maar kreeg paspoort niet terug

De Irakese vluchteling Hussein Ali Abdel Amer (30) hing zichzelf uit wanhoop op in de noodopvang in Alphen. © Rens de Haan en Stichting Hoop voor Vluchtelingen.
De lange wachttijd voor zijn asielaanvraag dreef de Irakese vluchteling Hussein Ali Abdel Amer (30) de dood in. Hij wilde terug naar zijn gezin, maar kreeg zijn paspoort niet terug. Uit wanhoop hing hij zichzelf op in de noodopvang.
 
 
Wanhopig filmde hij zijn cel om aan zijn vrouw te laten zien waar hij verbleef en verhing zichzelf tijdens het telefoongesprek: hij zag geen uitweg meer
Akram Shawki (Hoop voor Vluchtelingen)
Hussein Ali Abdel Amer liet zijn vrouw en drie kinderen in de oorlog in Irak achter. Als vooruitgeschoven pion van zijn gezin hoopte hij in Nederland een veilig bestaan voor hen te vinden. Maar hij moest wachten tot zijn asielaanvraag in behandeling werd genomen. Terwijl hij wachtte in het veilige Alphen aan den Rijn, werd de situatie van zijn gezin nabij Bagdad penibeler. Afgelopen donderdag kregen sommige vluchtelingen in de opvang te horen dat het een halfjaar extra zou kunnen duren voor ze hun status zouden krijgen en hun gezin kon overkomen. Hussein had al eerder de conclusie getrokken dat hij misschien maar beter terug kon keren naar zijn gezin.

Sleutel
Gefrustreerd door de lange wachttijd reisde hij drie keer naar het centrum in Ter Apel. Daar lag zijn paspoort, dat bij binnenkomst was ingenomen. Daar lag de sleutel tot een vrijwillige terugkeer naar Irak. ,,Naar zijn gezin in nood, dat het niet langer uithield zonder hem'', beschrijft Akram Shawki van de Stichting Hoop voor Vluchtelingen op Facebook. Paspoorten worden ingenomen om te onderzoeken of ze niet vervalst zijn, zegt Loes Vellenga, voorzitter van de vereniging van asieladvocaten. ,,Omdat er een heleboel vluchtelingen binnenkomen, worden heel veel paspoorten ingenomen. Dan kan dat onderzoek langer duren.''

Drie keer vroeg Hussein tevergeefs om teruggave van zijn paspoort. Waarom hij het niet kreeg, blijft onduidelijk. Shawki: ,,Eén keer sliep hij op straat in Ter Apel, omdat hij niet werd toegelaten. Wanhopig keerde hij terug naar Alphen.'' Hussein vroeg het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om hulp. Hij moest eerst een afspraak maken, zei het COA. En dat kon op z'n vroegst over 2 weken.

Zaterdag was zijn geduld op en vervloog zijn laatste sprankje hoop. In een telefoongesprek met zijn vrouw liepen de gemoederen hoog op. Shwaki: ,,Zijn vrouw had geen geld meer om voor hun kinderen en zichzelf te zorgen en om eten te kopen. Helemaal wanhopig filmde hij zijn celkamer om aan zijn vrouw te laten zien waar hij verbleef en verhing zichzelf tijdens het telefoongesprek. Hij zag geen uitweg meer.'' Een van zijn vrienden trof hem aan in de cel. Met hulp van het personeel werd het lichaam naar buiten gebracht en op het gras neergelegd. Reanimatie hielp niet meer.


 Lees verder in het Algemeen Dagblad: http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4226509/2016/01/18/Hussein-verhangt-zichzelf-terwijl-hij-belt-met-z-n-vrouw.dhtml

Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden op de Kamervragen. Ik vind het schandalig dat als iemand Nederland wil verlaten dat niet ONMIDDELIJK wordt mogelijk gemaakt door hem zijn papieren terug te geven. En al die haters van asielzoekers die je over de sociale media ziet boemelen: kijk in die blauwe ogen. Is die persoon zo anders dan jij?


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator