De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 februari 2015

Zwaar misbruik toevoegingsgelden advocatenkantoor Amsterdam met o.a. EVRM procedures

Op 17 februari deed de Amsterdamse raad van discipline uitspraak in een zaak over misbruik van gefinancierde rechtsbijstand. Een gewonnen zaak maakte de partners boos: dan was er geen omzet meer te halen.

'Een nieuwe zaak is in elk geval iedere beslissing van welke instantie [dan ook] waartegen een rechtsmiddel openstaat.' Het is een van de adagia in het document 'Vrolijk de dag door met al je zaken' waarmee een advocatenkantoor in arrondissement Amsterdam de medewerkers handvatten bood voor de dagelijkse praktijk. De Amsterdamse raad van discipline legde de twee partners van het kantoor een schorsing van twaalf maanden op, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Uit de uitvoerig gemotiveerde beslissing rijst het beeld op van een kantoor waarin lukraak toevoegingen werden aangevraagd en procedures werden gevoerd, kwaliteit er niet toe deed en waarin de medewerkers werden opgezweept om op toevoegingsbasis onmogelijke omzetten te halen.

De zaak kwam in 2013 aan het rollen toen het Ministerie van Buitenlandse Zaken de Amsterdamse deken meldde dat Nederland relatief veel klachten indiende en dat het betrokken advocatenkantoor als 'topklager' te boek stond. Ook trok de Raad voor Rechtsbijstand aan de bel omdat sommige advocaten van het kantoor het maximum aantal toevoegingen dreigden te overschrijden. Uit een steekproef onder de tientallen EVRM-zaken bleek dat het ging om 'volmaakt kansloze' zaken op het gebied van het vreemdelingen-, straf- en het socialezekerheidsrecht. De advocaten beriepen zich op rechten waarop in de nationale procedures geen beroep was gedaan en die vaak bovendien niet op de zaak van toepassing waren. Van nadere motivering was niet of nauwelijks sprake. Inhoudelijke correspondentie met cliënten ontbrak. Alle onderzochte EVRM-zaken werden niet-ontvankelijk verklaard.


 Lees de rest van het artikel in het Advocatenblad: http://www.advocatenblad.nl/site/magazine/archief/nieuws/detail/20092824.html
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

1 opmerking:

patricia zei

Zeer interessant om te lezen, maar moeilijk om over te oordelen.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator