De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

03 februari 2015

Groepsgesprek: Hoe houden we de boel bij elkaar? Een maand na Charlie Hebdo


Hoe houden we de boel bij elkaar? Een maand na Charlie Hebdo

©Milo
‘Parijs laat ons niet los. We zijn samen geschokt en boos.’ Dat zei de burgemeester een paar dagen na de aanslag op een bijeenkomst in de Amsterdamse bibliotheek. Honderden moslims en joden kwamen er samen om te laten zien dat vredig samenleven wél mogelijk is. Toch leiden gebeurtenissen in Frankrijk en België mogelijk tot angst en verdeeldheid. Hoe gaan we hiermee om? Zeven sprekers geven hun visie hierop.
 
We weten dat het onzin is om hele bevolkingsgroepen te wantrouwen. Maar wat kunnen we doen tegen paniekreacties die steeds vaker de overhand lijken te krijgen? Hoe blijven we verbonden met elkaar? Waar liggen onze eigen verantwoordelijkheden? Hoe houden we de samenleving bijeen?
 
Vanavond pitchen sprekers met verschillende achtergronden hun ideeën hierover. Ze reflecteren op hun eigen rol en op die van hun omgeving. We horen wetenschappers en mensen uit de praktijk. Er komen vragen voorbij als: hoe kunnen agenten helpen stigma’s voorkomen? Wat ziet een middelbare-schooldocent bij zijn pubers gebeuren? En hoe duidt de antropoloog deze ontwikkelingen? Uiteraard is er ruimte voor reacties uit de zaal.
 
Te gast zijn onder anderen Laura Polder (docente burgerschap aan het ROC in Amsterdam), Sinan Çankaya (antropoloog en journalist), Fatimazohra Hadjar (jongerenwerkster), Tofik Dibi (ex-kamerlid Groen Links & docent), Arend Jan Boekesteijn (historicus), Yassin Elforkani (imam) en een woordvoerder van de politie.

Welkomstwoord door Huub Oosterhuis, presentatie door Lorianne van Gelder.

 Meer info hier: http://denieuweliefde.com/programmas/hoe-houden-we-de-boel-bij-elkaar--een-maand-na-charlie-hebdo.497.html?utm_source=Nieuwsbrief%20week%206&utm_medium=e-mail&utm_campaign=De%20boel%20bij%20elkaar&utm_source=Email%20nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief_194_Verbinding_aandacht_en_rechtvaardigheid


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator