De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 februari 2015

"Staatssecretaris Teeven draait België-route de nek om" Eh hoe wou die dat doen? EU-richtlijn!Nederland en België gaan nauwer samenwerken op het terrein van immigratie en asiel. Dat hebben staatssecretaris Teeven van Justitie en zijn Belgische collega Theo Franken afgesproken in Den Haag. Het gaat daarbij om allerlei praktische vormen van samenwerking. Maar ook de zogeheten België-route wordt moeilijker gemaakt. 

(....)


Huwelijken in België
Hij gaat verder: "We gaan ook proberen de Europa-route aan te pakken. Mensen die in Nederland willen huwen met een bruid uit een derde land en dat niet mogen omdat niet voldaan is aan de wet Inburgering. Die mensen gaan nu naar België, naar Essen, Antwerpen of Kalmthout. Dan trouwen ze en komen ze terug. Die periode van zes maanden is geen belemmering gebleken. We gaan kijken of we die periode kunnen oprekken naar twee jaar."
Vorig jaar waren er ongeveer 240 gevallen van mensen die op deze manier Nederland in kwamen. "Dat vond ik nogal veel nog steeds."

Lees het hele artikel hier bij BNR: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/895675-1502/staatssecretaris-teeven-draait-belgi-route-de-nek-om


 Tja het wordt weer verkiezingstijd. We hebben het over 240 mensen in een jaar tijd!!!!! En hoeveel asielzoekers en overige immigranten komen binnen?

Verder wat heeft Nederland er van te lijden dat mensen de Europa-route doen? De Bijstandsuitkering wordt gestopt en daar moet men een baan hebben. Komen die mensen wel terug? En zo ja dan hebben ze werkervaring. Zou de inkomenseis niet meer de reden zijn voor de stap om de Europa-route te gaan doen als een cursusje Nederlands? Of omdat je ouder alleen in een ver land zit en hulpbehoevend is geworden en dankzij een vorige verkiezingsstunt het ouderenbeleid is afgeschaft?

Dan nog puur een juridisch argument. Meneer Teeven kan veel willen maar dit is gewoon EU regelgeving.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator