De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 februari 2015

Mogen migranten zonder inburgeringsdiploma in Nederland blijven?


De Wet inburgering verplicht migranten in Nederland in te burgeren. Wat houdt deze verplichting in en wat zijn de gevolgen als migranten niet aan de inburgeringsplicht voldoen? 

Door Elles Besselsen

Wat houdt de inburgeringsplicht in?
Van 1998 tot 2007 was inburgering een inspanningsverplichting. Migranten van buiten de Europese Unie waren verplicht deel te nemen aan een integratietraject dat hen werd aangeboden door gemeenten. Deelname was genoeg; ze hoefden geen bepaalde resultaten te behalen. Bij Kamerleden ontstond de overtuiging dat migranten onder het bestaande beleid onvoldoende integreerden in de Nederlandse samenleving. Inburgeren moest een resultaatsverplichting worden. Dat werd geregeld in de Wet inburgering. Sinds 1 januari 2007 moeten alle migranten – ook diegenen die al voor 2007 in Nederland woonden – de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op een bepaald niveau beheersen en kennis van de Nederlandse samenleving hebben. Deze kennis en de taalvaardigheid worden in een inburgeringsexamen of Staatsexamen Nederlands als tweede taal getoetst.

(....)


Verblijfsrechtelijke gevolgen van de Wet inburgering
Vanaf 2010 zijn naast financiële sancties ook verblijfsrechtelijke gevolgen verbonden aan het niet behalen van de inburgeringsplicht. Migranten die niet slagen voor het inburgeringsexamen, komen namelijk niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Een vergunning voor onbepaalde tijd kan worden verleend nadat een vreemdeling eerst gedurende vijf jaar een vergunning voor bepaalde tijd heeft gehad. Voor vreemdelingen heeft de vergunning voor bepaalde tijd belangrijke nadelen ten opzichte van de vergunning voor onbepaalde tijd. De vergunning voor bepaalde tijd kan namelijk makkelijker worden ingetrokken bijvoorbeeld wanneer niet langer aan de inkomenseis wordt voldaan of wanneer de gezinsrelatie is beëindigd. Daarnaast is het met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd moeilijker een lening of hypotheek af te sluiten.
Dit betekent dat migranten langdurig in een onzekere of afhankelijke verblijfspositie kunnen verkeren. Voor migranten die een afhankelijke verblijfsvergunning hebben als gezinslid van een Nederlander of een rechtmatig in Nederland verblijvende vreemdeling kan het niet behalen van het examen nog een ander belangrijk gevolg hebben. Zij kunnen na een echtscheiding hun verblijfsrecht geheel verliezen, omdat de grond voor hun verblijfsrecht is komen te vervallen.

lees het volledige artikel hier:  http://verblijfblog.nl/2015/02/11/mogen-migranten-zonder-inburgeringsdiploma-in-nederland-blijven/#more-809Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator