De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 januari 2012

'Als je erbij wilt horen, moet je de taal spreken'

In de regio: project taalcoaches Zuid-Holland Noord
'Als je erbij wilt horen, moet je de taal spreken'

Het project taalcoaches van VluchtelingenWerk Zuid-Holland NoordDe begeleiding van taalcoaches is een belangrijke aanvulling op de inburgeringscursus, zo blijkt uit beleidsonderzoek van Regioplan. De taalvaardigheid en zelfredzaamheid van inburgeraars neemt namelijk hierdoor toe. We spreken drie betrokkenen uit de regio Zuid-Holland Noord.

Beter Nederlands
Petrus werkt als beleidsadviseur bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VROM): "Ik liep al lang rond met het gevoel dat ik naast mijn werk iets maatschappelijks wilde doen. Als vrijwillige taalcoach kan ik iets positiefs doen voor de inburgering van vluchtelingen."
Petrus vormt een taalkoppel met Shahrom Rajawi uit Iran: "Door met Peter te praten en naar hem te luisteren, is mijn Nederlands beter geworden. Het is een goede aanvulling op de taalles op de computer. Als je wat ouder bent, zijn die computerlessen niet gemakkelijk. Doordat mijn taal is verbeterd, is het nu mogelijk dat ik vrijwilligerswerk in een zorgcentrum kan doen, net als mijn vrouw. Als je hier erbij wilt horen, moet je de taal spreken."

Financiering stopt
Natasja van Vlaenderen is coördinator van de locatie Leidschendam-Voorburg: "Inburgeraars raken door de taalcoaches gemotiveerd de taal nog beter te leren en de inburgering af te ronden. Eind 2011 stopt de rijksfinanciering voor het project Taalcoaches. We zijn samen met de gemeente hard op zoek naar mogelijkheden om het project voort te zetten. Anders is het over en uit en dat is maatschappelijk onaanvaardbaar."

Meer informatie
Meer weten over VluchtelingenWerk Zuid-Holland Noord? Ga dan naar www.vwzhn.nl.


Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/webartikelen/in-de-regio-project-taalcoaches-zuid-holland-noord.php

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator