De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 januari 2012

'Raad van State zeer kritisch over verbod op burqa's'

De Raad van State is zeer kritisch over het wetsvoorstel dat het dragen van een burqa in openbare ruimtes verbiedt. Het voorstel moet eerst ingrijpend worden gewijzigd, voor het naar de Tweede Kamer kan.

Het kabinet wil het dragen van burqa's in het openbaar verbieden

Volgens ingewijden heeft de Raad van State in november geadviseerd over het burqaverbod en is het kabinet al acht weken bezig met het aanpassen van het wetsvoorstel, melden de GPD-bladen.

Het wetsvoorstel is in september door toenmalig minister Piet Hein Donner (CDA, Binnenlandse Zaken) voor advies naar de Raad gestuurd.

Indruk
Het definitieve wetsvoorstel gaat naar vewachting deze week naar de Tweede Kamer, zodat de indruk niet ontstaat dat Donner over zijn eigen voorstel heeft geadviseerd. Donner treedt op 1 februari aan als president van het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

Het is volgens een bron niet mogelijk om het wetsvoorstel in te trekken, omdat onder druk van de PVV het burqaverbod is opgenomen in het gedoogakkoord. De partij heeft tijdens de vorige kabinetsperiode al een wetsvoorstel ingediend, maar dit voorstel strandde.

De Raad van State oordeelde toen dat een verbod discrimineert en in strijd is met de godsdienstvrijheid. Het kabinet is nu van plan alle 'gelaatsbedekkende kleding' in het openbaar te verbieden. Dit zou in strijd zijn met de 'goede gewoonte' in Nederland.

Afgewezen
Het kabinet houdt er rekening mee dat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer, waar de coalitie geen meerderheid heeft, alsnog wordt afgewezen. Regeringspartijen VVD en CDA zouden dat niet heel erg vinden. 'We zijn niet tegen een verbod, maar zouden zelf waarschijnlijk geen wetsvoorstel hebben ingediend,' zegt een bron.

Als het verbod er komt, is Nederland het derde Europese land dat het dragen van burqa's in het openbaar verbiedt. Frankrijk en België voerden al eerder een dergelijk verbod in.

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/328586/Raad-van-State-zeer-kritisch-over-verbod-op-burqas.htm?cmpid=NLC|Elsevier%20Dagelijkse%20Nieuwsbrief|24-jan-2012|Raad%20van%20State%20zeer%20kritisch%20over%20verbod%20op%20burqas


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator